Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La presentació en Audiència Pública del Pla d’acció i el Pressupost 2020 aplega 130 persones a Can Marfà

Escoltar

La presentació en Audiència Pública del Pla d’acció i el Pressupost 2020 aplega 130 persones a Can Marfà

Prop de 130 persones van assistir ahir a l’Audiència Pública celebrada a Can Marfà, en què el Govern va presentar les principals actuacions municipals previstes per a aquest any, recollides al Pla d’Acció i al Pressupost 2020. L’acte també es va poder seguir en directe pel web municipal i pels canals de televisió, ràdio i web de Mataró Audiovisual.

L'Audiència Pública va tenir lloc ahir a Can Marfà. Foto: Ajuntament
L'Audiència Pública va tenir lloc ahir a Can Marfà. Foto: Ajuntament

L’Audiència Pública va començar amb la presentació, amb un vídeo resum, del Pla de Mandat 2019-2020, que recull les prioritats i compromisos de Govern en els àmbits Estratègia i bona governança, Qualitat urbana i benestar de la ciutadania i Desenvolupament urbà i econòmic.

A continuació, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat, Juan Carlos Jerez, va presentar les línies generals del Pressupost 2020, que puja a 147,66 milions d’euros, 2,1 milions més que a 2019. En canvi, el pressupost consolidat serà de 176,71 milions d’euros, 2,4 milions menys que l’any anterior. Es destinen 19,68 milions a inversions, destacant les partides per posar la ciutat al dia, que preveu actuacions a espai públic i equipaments per import de 6,86 milions, i l’1,5 milions per a accions proposades per la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius. El pressupost 2020 continua prioritzant les polítiques adreçades a les persones; incrementa la despesa en neteja i recollida de residus (13,8 milions, 2,2 milions més que al 2019) i seguretat (14,9 milions, 1,9 milions més que l’any anterior), i rebaixa el deute públic i les aportacions a PUMSA.

L’alcalde, David Bote, va explicar els reptes estratègics per al 2020, que passen per tirar endavant el Pla estratègic Mataró 2022, abordar el fet metropolità i reivindicar la capitalitat de la ciutat per posar remei a problemàtiques de mobilitat, seguretat i habitatge, entre d’altres. L’alcalde va destacar els objectius de seguir posant la ciutat al dia i de posicionar estratègicament la ciutat, amb inversions com el Cafè Nou, l’Anella ciclista, el dipòsit Bellavista, els plans de mobilitat, d’habitatge i de millora de polígons i el Pla d’impuls al Centre.

Els regidors del Govern van explicar, a continuació, mitjançant presentacions en vídeo, les prioritats, compromisos i reptes dels seus respectius àmbits. El segon tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, va explicar les prioritats en matèria de teixit productiu i activitat econòmica per al 2020.

Després de les explicacions del Govern es va obrir un torn de precs i preguntes. Hi van intervenir una desena de ciutadans, amb qüestions relacionades amb l’eficiència energètica, la neteja, l’habitatge, el protocol d’emergència de serveis socials, els recursos destinats a esports, els solars buits, la mobilitat, el tipus d’urbanisme a la zona del TecnoCampus, l’espai agrari de les Cinc Sénies, els problemes generats per la zona d’oci de Pla d’en Boet, l’estat de manteniment del Centre, la seguretat o el Mataró Bus.

L’Audiència Pública és un acte obert a tothom –regulat pel Reglament de Participació Ciutadana de 2012– que té per objectiu implicar els ciutadans en la presa de decisions públiques. Els assistents a l’acte van poder recollir un document de resum de les explicacions del Govern, que es pot consultar al web municipal.


Calendari

El període d’exposició pública del Pla d’Acció i el Pressupost 2020, durant el qual es poden presentar al·legacions, finalitza el 18 de febrer. Les propostes dels assistents a l’Audiència Pública seran tingudes en compte com a al·legacions i es valorarà la seva incorporació al document final.


Galeria d'Imatges

Publicat a