Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’Entitats de Rocafonda-El Palau-Escorxador es reactiva amb la implicació del teixit associatiu

Escoltar

La Taula d’Entitats de Rocafonda-El Palau-Escorxador es reactiva amb la implicació del teixit associatiu

El territori de Rocafonda-El Palau-Escorxador ha recuperat la seva Taula d’Entitats. Aquest espai participatiu té l’objectiu principal de fer xarxa entre les entitats del territori i organitzar conjuntament una activitat aquest 2020. L'Agència de Suport i Serveis a les Entitats dinamitza aquest espai participatiu que es va reunir a l’octubre del 2019 i el 3 de febrer del 2020.

De l’any 2010 a l’any 2015, aquest espai participatiu va ser l’encarregat d’organitzar la Mostra d’Entitats d’aquest territori. Ara, sota el paraigües del Pla Integral de Rocafonda -El Palau -Escorxador, es vol dotar la Taula d’Entitats d’un nou impuls per al foment de la cohesió social i territorial. A través del treball col·laboratiu, les associacions proposaran una activitat conjunta per dur a terme enguany. D’aquesta manera, es vol posar la llavor d’un projecte comunitari que amb la suma d’esforços es consolidi al territori i perduri en el temps.

La Taula d’Entitats compta amb la dinamització de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, que coordina i programa les trobades periòdiques que es realitzen i fomenta que es formin lligams entre les associacions. En la primera reunió realitzada a l’octubre del 2019, van assistir-hi vuit entitats, que van començar a treballar per a la recuperació de la Taula d’Entitats. En la segona trobada, realitzada aquest mes de febrer, s’ha doblat la participació, superant la vintena de persones assistents, fent un pas més en la participació activa del teixit associatiu existent.

A la Taula d’Entitats de Rocafonda- El Palau – Escorxador hi participen activament les tres associacions veïnals del territori: L’Associació de Veïns de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí, l’Associació de Veïns d’El Palau, i l’Associació de Veïns de Les Santes – Escorxador. També en formen part el Centro Cultural de Rocafonda, l’Associació Social i Cultural Badenya, l’Associació Cultural Llibre Viu, l’Associació Espai Joäo Martí, el Club Futbol Rocafonda, l’Associació d’Ajut Social Maná Mataró, l’Associació Siniñesigui dels Emigrants de Mali a Catalunya, l’Associació per al Desenvolupament de Manconomba ADEMA, el Grup Sardanista Mataró, la Parròquia de Sant Simó i Sant Pau, la Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda, l’Associació Confraria Coronació d’Espines, la Fundació Louts Blau, Càritas i Creu Roja. La Fundació Hospital també ha entrat a formar-ne part a través del Banc del Temps de Rocafonda, un dels projectes guanyadors dels Premis Fem Mataró 2022 per a entitats que s’implementarà aquest 2020 al barri.

A la Taula d’Entitats també hi són presents els serveis municipals que tenen una implicació directa en el territori com són la Biblioteca Antoni Comas, l’Espai Jove de Rocafonda, Patis Oberts de Rocafonda, l’Oficina de Barris i l’Escola de Formació d’Adults Can Noè.

La Taula d’Entitats de Rocafonda-El Palau-Escorxador està oberta a totes les entitats que s’hi vulguin sumar, per tal d’arribar a més col·lectius i esdevenir encara més representativa de la realitat social, cultural i esportiva que conviu en el territori.

Publicat a