Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró afegeix 7 mesures d’urgència

Escoltar

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró afegeix 7 mesures d’urgència

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, que es va reunir divendres 24 de juliol, ha sumat 7 noves mesures d’urgència que se sumen a les ja validades i presentades en el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró (10 mesures de xoc econòmiques i socials). Entre les noves accions n’hi ha 5 de l’àmbit econòmic com impulsar el comerç, la restauració, promocionar el turisme i la cultura, la digitalització així com el foment de l’ocupació i també s’afegeixen 2 de socials que van dirigides a donar suport a les persones amb situacions de vulnerabilitat.

Divendres 24 de juliol es van reunir telemàticament les persones que formen part de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró i van decidir sumar mesures d’urgència al Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró. Aquestes mesures d’urgència se sumen a les ja aprovades i presentades anteriorment: 10 mesures de xoc econòmiques + 10 mesures de xoc socials.

 

5 mesures d’urgència econòmiques

  1. Impulsar el comerç i la restauració: activar els locals buits amb una estratègia estable i també amb campanyes de dinamització temporals; determinar una campanya temporal durant el 2n semestre de 2020 de facilitació de l’aparcament ; revisar el context comercial dels diferents eixos de la ciutat i dissenyar plans de dinamització específics; una campanya de difusió i promoció del comerç local per a posar-lo en valor entre la ciutadania; accelerar el Pla d’Impuls al Centre (PIC); facilitar la digitalització del sector; crear una aplicació (APP) per a la millora de la seguretat; la integració o representació més diversificada dels eixos comercials de la ciutat a la taula transversal i altres fòrums de participació sobre la gestió del comerç local.

  2. Activar el turisme i la cultura: crear una campanya turística que promocioni el turisme de proximitat a Mataró en el context actual i mantenir el concepte estratègic “Mataró Connecta” adaptant-lo a la nova realitat.

  3. Mesures vinculades a la digitalització: línia d’ajuts per a facilitar la digitalització de l’activitat econòmica i mapificació de l’escletxa digital de la ciutat.

  4. Potenciar l’activitat econòmica i l’ocupació: bonificacions per a la contractació; augmentar temporalment els recursos humans en el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i en el de Llicències per accelerar l’accés per part de la ciutadania als recursos ocupacionals i agilitzar les tramitacions d’inici d’activitat; desplegar en una primera fase el nou programa Reinventa’t promogut per TecnoCampus, adreçat a les empreses que requereixin d’un acompanyament per a la seva reorientació empresarial.

  5. Mesures transversals: reclamar ajudes a d’altres administracions; continuar amb l’adaptació dels equipaments municipals vinculats a l’atenció de l’activitat empresarial per garantir l’atenció amb les màximes garanties de prevenció; visibilitzar iniciatives solidàries d’empreses i entitats locals arran de la Covid-19.

 

2 mesures d’urgència socials

  1. Donar suport a persones amb necessitats bàsiques i socials urgents: reforçar el servei de benestar social municipal amb més personal, recursos i descentralitzar-lo; pla de recuperació social; crear línies d’estímuls directes per a la rehabilitació d’habitatges si aquests es destinen després a lloguer social. També es crea una línia de suport en la matrícula per a estudiants dels graus del TecnoCampus.

  2. Revertir els efectes de la crisi en la planificació dels serveis bàsics a les persones: pla de recuperació sanitària i d’atenció psicològica així com la creació d’una línia de suport al sector cultural per reactivar-lo, fomentant l’exhibició cultural i la col·laboració amb el comerç local per la dinamització econòmica.


La Taula, que té per objectiu elaborar el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, es va constituir divendres 22 de maig i està integrada per l’alcalde, David Bote, els representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).