Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les atencions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i al col·lectiu LGTBI de Mataró baixen lleugerament durant la crisi del coronavirus

Escoltar

Les atencions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i al col·lectiu LGTBI de Mataró baixen lleugerament durant la crisi del coronavirus

El Centre per a la Igualtat per a les Dones i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de Mataró va tancar les seves portes quan es va decretar, el 14 de març, l’Estat d’Alarma del coronavirus. De totes formes, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI es continua oferint a través del correu electrònic info.cird@ajmataro.cat o al telèfon 647 99 00 82.

Les atencions registrades durant el mes de març són lleugerament inferiors a les registrades durant el mesos de gener i febrer d’aquest 2020. Des del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana es continua treballant intensament en col·laboració amb altres serveis municipals i agents socials per detectar i actuar qualsevol cas de violència de gènere durant la crisi de la COVID-19.

 

Establiment segur contra la violència de gènere

L’Institut Català de les Dones (ICD) va posar en marxa a l’inici del confinament la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”. Aquesta iniciativa s’ha concretat en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.  

En el cas de Mataró, les farmàcies de la ciutat com a servei indispensable que són han estat els establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa. L’Ajuntament de Mataró va signar, a l’octubre del 2019, un acord de col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics com un agent més de salut, transmissor de bones pràctiques i d’informació de valor per a la ciutadania.

 

Publicat a