Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges del Varador i del Callao obtenen la Q de Qualitat

Escoltar

Les platges del Varador i del Callao obtenen la Q de Qualitat

Un any més les dues platges mataronines han rebut el més alt distintiu que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). És un reconeixement d’àmbit internacional que L’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris. Enguany a Catalunya 15 platges han obtingut aquesta certificació.

Les platges del Varador i del Callao han obtingut de manera reiterada la Q de Qualitat des de 2010.

L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització, la gestió ambiental, la gestió dels recursos, el procés de control i la millora contínua de la qualitat turística de la platja, i enguany també les millores necessàries per adaptar-se a les circumstàncies de la crisi sanitària. L’Ajuntament de Mataró ha contractat un equip de 30 informadors que supervisen l’accés i els aforaments i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir. També s’ha habilitat una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament els caps de setmana des de la web i s’han instal·lat nous tòtems i torretes informatives amb les mesures Covid -19.

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,29.

Entre els punts forts d’aquest any hi ha la supervisió i el control de Protecció Civil per a l’adaptació de les mesures del Servei de Socorrisme davant la Covid -19, el nou sistema per conèixer la satisfacció de l’usuari mitjançant una enquesta al portal wifi, el fet de  disposar permanentment d’un equip d’informadors Covid -19,  així com l’augment de la freqüència en les neteges de desinfecció de les dutxes i els banys de les platges.

 

Beneficis de la Q de Qualitat

La Q de Qualitat és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, reconeguda per l’Organització Mundial del Turisme, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.

Com a destinació, aporta a Mataró un valor afegit respecte a altres platges del territori:

  • És diferenciadora, perquè únicament poden obtenir-la aquelles platges que asseguren uns nivells mínims de servei.
  • Ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora contínua de les platges.
  • Permet la utilització de la marca “Q” com a instrument de promoció i comercialització.
  • Millora la coordinació del sector públic i privat.
  • Suposa un reconeixement per part del sector turístic, operadors i clients.

El reconeixement es visualitza a les platges certificades amb una bandera de color blanc, que conté una ‘Q’ blanca sobre un fons blau, i als panells informatius situats al passeig Marítim.