Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró activa mesures preventives de protecció de la salut pel coronavirus

Escoltar

Mataró activa mesures preventives de protecció de la salut pel coronavirus

A data d’avui l’Ajuntament no té coneixement de cap diagnòstic de coronavirus que afecti a persones residents a Mataró. El Pla Bàsic d’Emergències Municipal està activat en prealerta i s’han pres les primeres decisions de protecció de la salut d’acord a les indicacions de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Mataró ha activat avui en fase de prealerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per valorar les decisions preventives a prendre en relació al coronavirus. Des de fa setmanes l’Ajuntament està en contacte amb els responsables sanitaris i s’ha constituït un Comitè de seguiment per valorar la situació que ja s’ha reunit en dues ocasions. Cal dir, però, que a data d’avui no es té constància de cap cas diagnosticat de coronavirus que afecti a persones residents a Mataró.

En aquest sentit, en relació als actes organitzats o convocats per l’Ajuntament, se seguiran les mesures preventives comunicades avui pel Govern de la Generalitat, que són les següents:

1. Suspendre o ajornar a partir de demà dijous totes les activitats d’oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat. L’objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

L’Ajuntament anirà comunicant els esdeveniments que es vegin afectats per aquesta mesura. En aquests moments, ja s’ha decidit l’ajornament de la Nit de l’Esport, que havia de celebrar-se el divendres 13.

2. Els esdeveniments esportius s’hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d’aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d’edat, que podran estar acompanyats per adults.

3. El Departament d’Educació ha instat a suspendre tota activitat que organitzin els seus centres educatius o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d’un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etcètera.

Per analogia als criteris de no barrejar alumnes de diferents centres, l’Ajuntament ha decidit suspendre a partir de demà les classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró i de l’Aula de Teatre; i les activitats del projecte Patis oberts (Cerdanyola, Rocafonda i Camí del Mig), dels Centres oberts (Rocafonda i Pla d’en Boet) i dels Espais joves (Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet).

4. També ha informat que les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses. Aquesta suspensió afecta també l’activitat d'alumnes d'ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d’aprenentatge i servei o de voluntariat.

5. Igualment se suspèn l’activitat docent que s’ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats -el que es coneix com a les aules hospitalàries- amb la finalitat de reduir al màxim l’entrada de persones foranies als hospitals i hospitals de dia.

En protecció dels col·lectius més vulnerables, l’Ajuntament de Mataró ha decidit, així mateix, suspendre les activitats programades als Casals municipals de gent gran, tot i que aquests equipaments romandran oberts. També se suspèn el programa d’activitat física per a la gent gran de Mataró.

L’Ajuntament informarà periòdicament de les novetats respecte a l’afectació de les mesures preventives als serveis municipals i a les activitats pròpies. En cas de dubte sobre les possibles afectacions a activitats o serveis de tercers que puguin tenir una dimensió pública cal adreçar-se a l’organitzador o titular i/o a l’autoritat competent (Generalitat de Catalunya).


Consells a la població en general

L’Ajuntament demana a la població que segueixi les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

- Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

- Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

- Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

- Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

- Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


Publicat a