Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Bus adapta els horaris per minimitzar els riscos de contagi i garantir alhora un servei necessari

Escoltar

Mataró Bus adapta els horaris per minimitzar els riscos de contagi i garantir alhora un servei necessari

Els nous horaris, que mantenen un 67% del servei, entren en vigor a partir del divendres 20 de març en compliment de les mesures previstes al Reial Decret 463/2020, del 14 de març, pel qual es declara l’estat d’Alarma i dins dels barems de reducció establerts per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Aquesta aplicació significa reduir les freqüències del servei de la mateixa forma que es fa durant el mes d’agost, una informació que es troba físicament en totes les parades i també a l’aplicació mòbil i al web perquè la ciutadania la pugui consultar fàcilment.

El servei s’ha d’adequar a les limitacions de la mobilitat de les persones acordades pel RD 463/2020 i, en conseqüència, reduir el servei, especialment els dies no laborables i les franges horàries amb menys demanda. Aquesta reducció significa que el servei es prestarà amb les mateixes freqüències que es fan durant el mes d’agost, el que es tradueix en oferir un 67% del servei. Durant el cap de setmana es manté el servei; els ciutadans usuaris han d’entrar per la porta del darrera, exceptuant els vehicles que porten la validadora a la part davantera; es redueix l’aforament dels vehicles a 1/3 de la seva capacitat; s’haurà de mantenir la distància de seguretat d’1 metre entre passatgers i no es vendran bitllets senzills ni en suport paper per evitar el contacte.

L’operador del servei de Mataró Bus, AVANZA Movilidad Urbana SL, ha d’aplicar un Pla de Contingència que inclou vàries mesures com són: indicacions d'autoprotecció del personal; com s'ha de resoldre l'absentisme laboral; com es resol el teletreball (que en el cas del sector del transport no pot ser aplicat a tot el personal) i garantir el funcionament dels centres de control.

L’excedent de treballadors i treballadores com a conseqüència de la reducció del servei de transport urbà romandrà al seu domicili en qualitat de Reserva Estratègica per fer front a possibles contingències: baixes, aïllaments preventius, entre d'altres, amb la finalitat de garantir el servei de transport públic urbà a la ciutat.

Des del 14 de març que s’han aplicat mesures extraordinàries de desinfecció i higiene a tota la flota de vehicles del Mataró Bus i també s’han pres les mesures de protecció dels treballadors i usuaris del servei i l’ús exclusiu de títols de transport deixant de banda la venda en el vehicle de bitllets únics.

Publicat a