Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Bus és gratuït a partir d’avui i fins al 9 d’abril pel coronavirus

Escoltar

Mataró Bus és gratuït a partir d’avui i fins al 9 d’abril pel coronavirus

Els usuaris no hauran de pagar bitllet senzill ni validar cap de les targetes de transport. També s’ha decidit reduir més la freqüència dels autobusos, que els dissabtes circularan amb els horaris de dia festiu. Des del 20 de març, de dilluns a divendres circulen amb els horaris del mes d'agost.

Imatge d'arxiu d'un dels vehicles de Mataró Bus. Foto: Ajuntament de Mataró
Imatge d'arxiu d'un dels vehicles de Mataró Bus. Foto: Ajuntament de Mataró

L’alcalde, David Bote, ha signat un decret que declara la gratuïtat temporal del transport públic urbà a partir d’avui dijous 2 d’abril i fins al 9 d’abril. El servei Mataró Bus s’adapta d’aquesta manera a la decisió de l’Autoritat del Transport Metropolità de suspendre el cobrament pels títols integrats amb motiu de la crisi sanitària pel coronavirus.

Els usuaris de Mataró Bus hauran de seguir accedint als vehicles per la porta del darrera i mantenir les distàncies de seguretat (més d’un metre) amb la resta de persones. No hauran de pagar per obtenir bitllet senzill i els usuaris de targetes o títols de transport tampoc els hauran de validar, ni pel que fa a les targetes integrades de l’ATM ni les pròpies de Mataró (T-Rosa, T-10 no integrada i T-Blava per titulars de Carnet Blau). 

La gratuïtat temporal del transport públic a tot Catalunya és una mesura que vol facilitar la mobilitat i reconèixer la tasca de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del coronavirus. La mesura estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials per tal de reduir la mobilitat de la població. Per tant, no es descarta que la gratuïtat del transport es pugui prorrogar més enllà del 9 d’abril si es prorroga també el Reial Decret.


Canvi d’horaris

D’altra banda, Mataró Bus redueix novament la seva freqüència de pas per adaptar-se a les restriccions de mobilitat i a la menor demanda de passatge. Així, a partir del proper cap de setmana els autobusos funcionaran tan dissabte com diumenge en horari de dia festiu. Des del passat 20 de març, els autobusos urbans ja funcionen en l’horari habitual del mes d’agost.