Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra l’Any Nou Xinès amb una festa

Escoltar

Mataró celebra l’Any Nou Xinès amb una festa

Mataró celebrarà l’Any Nou Xinès el proper diumenge 2 de febrer amb una festa que començarà, a les 11.30 h, a la plaça de l’Ajuntament. Des d’allà començarà una rua amb comparses i elements festius de la cultura tradicional xinesa que pujaran per La Riera fins al Parc Central vell on hi haurà actuacions i parlaments. Enguany és l’any de la Rata que representa el començament d’un nou cicle, un any per a nous propòsits.

Per quart any consecutiu Mataró celebra l’inici de l’Any Nou Xinès amb una festa organitzada per l’Associació d’Espanya Qilu de la Indústria Cultural i Comercial a Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció i l’Escola de Kungfu i Cultura Xinesa.

A les 11.30 h, està prevista la concentració de les comparses i altres elements festius de la cultura tradicional xinesa a la plaça de l’Ajuntament. Des d’allà marxaran en rua per la Riera fins arribar al Parc Central Vell, que cap a les 12.30 h, és on es faran actuacions, els parlaments i el fi de festa.

 

Any de la Rata

L’any de la Rata, el 3.417 del calendari xinés, és el primer del cicle de 12 animals. Segons la llegenda, la rata va ser la guanyadora de la cursa que es va celebrar per a determinar l’ordre dels 12 animals. Per tant, l’any de la Rata representa el començament d’un nou cicle, un any de re-començaments i noves oportunitats.

Segons l’horòscop xinès, serà un any d’èxits, força, amor i diners, en el qual la gent mostrarà especial determinació pel que fa als seus propòsits, aspiracions i fins i tot les seves aficions. És considera un bon any per a emprendre nous projectes.

Publicat a