Mataró celebra la Diada Nacional de Catalunya amb una conferència per streaming sobre els 40 anys de recuperació de l’autogovern

L’Onze de setembre se celebrarà a Mataró amb una conferència institucional a càrrec de la doctora en Història Contemporània i llicenciada en Ciències Polítiques, Paola Lo Cascio, que porta com a títol “40 anys de recuperació de l’autogovern: passat, present i reptes de futur”. La conferència, programada per a dijous 10 de setembre a les 19.30 h, es farà sense públic des del Saló de Sessions de l’Ajuntament i la ciutadania la podrà seguir en directe a la web de l'Ajuntament de Mataró.


La conferència anirà a càrrec de Paola Lo Cascio i porta com a títol “40 anys de recuperació de l’autogovern: passat, present i reptes de futur”. Enguany la conferència es farà el dijous 10 de setembre, a les 19.30 h, des del Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró però sense públic. Per tant, es podran seguir en directe les paraules de Lo Cascio a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Mataró en el següent enllaç: https://www.mataro.cat/endirecte

Paola Lo Cascio (Roma, 1975) és llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en Història Contemporània. Actualment és professora agregada d’Història Contemporània i vicedirectora del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (CEHI-UB).

Les seves línies de recerca s’han concentrat fonamentalment en la història institucional i de les cultures polítiques en l’Espanya i la Catalunya contemporània i, especialment en el nacionalisme català.

És autora de diferents llibres i articles en revistes científiques. Entre els llibres que ha escrit hi ha “Nacionalisme i Autogovern. Catalunya 1980-2003” (Afers, 2008); “Economía franquista y corrupción (amb Andreu Mayayo i José Maniel Rúa, Flor del Viento, 2010); “La Guerra Civile Spagnola. Una Storia del Novecento” (Carocci, 2013). L’últim article publicat en la revista científica “Historia del presente” és: “Anatomía de unos gobiernos independentistas”.