Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comença a aplicar les noves mesures decretades per la Generalitat per reduir els contagis

Escoltar

Mataró comença a aplicar les noves mesures decretades per la Generalitat per reduir els contagis

Entre les noves restriccions aprovades per la Generalitat per contenir la propagació de la Covid-19 que han entrat en vigor avui hi ha el tancament perimetral de Catalunya durant dues setmanes; la prohibició d’entrar i sortir del municipi des de divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h; la suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives, i el tancament de comerços més grans de 800 m2, entre d’altres.

Control perimetral de la Policia Local, aquest matí. Foto: Ajuntament
Control perimetral de la Policia Local, aquest matí. Foto: Ajuntament

Davant l’evolució epidemiològica, la Generalitat ha aprovat noves mesures per reduir la interacció social i la mobilitat, i d’aquesta manera aturar els contagis de coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari. Les noves restriccions han entrat en vigor aquest divendres, 30 d’octubre, i tenen una vigència de 15 dies.

Les noves mesures se sumen a les que ja estaven en vigor des del 16 d’octubre, com la prohibició de reunions de més de 6 persones, la recomanació de prioritzar el teletreball o el tancament de bars i restaurants (que ara amplien l’horari de repartiment a domicili fins a les 23 h).

Així doncs, a partir d’avui:

-Es prohibeix entrar i sortir de Catalunya en els propers 15 dies, excepte per a mobilitat essencial.

-Es prohibeix sortir del municipi durant els caps de setmana (des de divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h), excepte per a mobilitat essencial. Demà i diumenge estarà permès anar als cementiris de la mateixa comarca amb motiu de Tots Sants.

-Queden suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil i les activitats extraescolars; els entrenaments i competicions esportives no professionals i les activitats culturals amb presència de públic.

-Els centres comercials i establiments de més de 800 m2 romandran tancats -excepte els d’alimentació i serveis essencials-, i al comerç minorista l’aforament és del 30 %.

-Es manté l’activitat a les escoles bressol, als centres docents i de l’ensenyament de règim especial; es redueix l’assistència presencial dels alumnes d’estudis postobligatoris (batxillerat, cicles formatius de grau mig i grau superior) i les universitats mantindran la docència online.

Les noves restriccions van en la línia de les propostes que aquest dimarts l’Ajuntament de Mataró va fer a la Generalitat,. L’alcalde, David Bote, va demanar que s’apliquessin mesures urgents per reduir la mobilitat i limitar els contactes socials per poder aturar els contagis a la ciutat. Entre les propostes que es van fer arribar al Departament de Salut hi havia, per exemple, el tancament de les activitats extraescolars i esportives -per no generar desigualtats, l’Ajuntament no volia tancar només les que tenen lloc en instal·lacions municipals on hi té competència si la Generalitat no ordenava el tancament de les privades- o la valoració de limitar les entrades i sortides de l’àrea territorial, entre d’altres.


Mesures municipals

A més de les restriccions que estableix la Generalitat, continuen vigents les mesures de contenció decretades per l’Ajuntament com el tancament de les zones de jocs infantils, dels casals municipals de gent gran i dels equipaments esportius sense supervisió, i també segueixen suspeses les activitats públiques (socials, esportives, culturals etc.) no essencials.

L’Ajuntament té previst tornar a habilitar la setmana vinent l’Espai Gatassa com a Centre Municipal d’Acollida per a persones sense sostre. Aquest espai ja es va obrir durant la primera onada de la pandèmia.

Els cursos a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) i a l’Aula de Teatre seguiran de forma telemàtica. Al rebut s’aplicarà la quota de preu públic creada per a la formació online, mentre aquesta no es pugui realitzar de forma presencial. Mentre duri aquesta situació, el Centre de Formació Permanent Tres Roques també farà de forma virtual les formacions que sigui possible.

Pel que fa als casaments previstos a l’Ajuntament, les cerimònies es continuaran celebrant complint amb totes les mesures de seguretat i tenint en compte les noves restriccions, que marquen una assistència limitada al 30 % de l’aforament.

Policia Local i Mossos d’Esquadra treballen coordinadament per garantir el compliment de les restriccions i del confinament municipal. Així doncs, Mossos d’Esquadra s’encarrega del control policial a les principals vies d’entrada i sortida de Mataró, i Policia Local del control a l’interior de la ciutat.

 

Evolució epidemiològica de la Covid-19 a Mataró

Amb dades d’aquest divendres 30 d’octubre, publicades pel Departament de Salut al portal Dades Covid, el risc de rebrot a la ciutat és de 1.510 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,28. La taxa de persones positives confirmades per PCR durant els últims 14 dies és de 1.179,25 casos / 100.000 habitants, i la mitjana de PCR positives de les dues últimes setmanes és d’11,57.

Segons aquest mateix portal, ahir dijous 29 d’octubre hi havia ingressades 70 persones a l’Hospital de Mataró, 11 de les quals a l’UCI.