Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró eleva a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’augment de contagis de Covid-19

Escoltar

Mataró eleva a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’augment de contagis de Covid-19

La mesura es pren en consonància amb les mesures determinades per la Generalitat de Catalunya per controlar la transmissió del virus. A Mataró, el risc de rebrot és de 632 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,82.

Amb motiu de l’increment de contagis de la Covid-19 a la ciutat durant l’última setmana, i en consonància amb les restriccions determinades per la Generalitat per controlar la transmissió del virus, l’alcalde, David Bote, ha decretat elevar a fase d'emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal, associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, per fer front a la pandèmia.

Segons les dades publicades avui pel Departament de Salut amb casos de PCR confirmats fins al 12 d’octubre, el risc de rebrot a Mataró és de 632 (a partir d’una taxa de 200 es considera un risc alt) i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,82 (si és superior a 1 hi ha una tendència creixent). Segons el mateix portal, ahir hi havia ingressades 39 persones a l’Hospital de Mataró, 9 de les quals a l’UCI.

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, emmarcat en el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que inclou tots els riscos que afecten al municipi, es va activar en fase d’alerta el 12 de març. L’endemà, 13 de març -coincidint amb la declaració de l’Estat d’Alarma per part del Govern espanyol-, l’Ajuntament en va declarar el pas a fase d’emergència, situació que es va mantenir fins al 26 de juny, data en què va tornar a fase d’alerta coincidint amb l’entrada de Mataró en la nova normalitat.

                                

Noves mesures

Aquest divendres han entrat en vigor les noves mesures determinades per la Generalitat   de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus de la Covid-19.

Per tal de vetllar pel seu compliment, en els propers dies la Policia Local intensificarà les actuacions d’informació i control sobre aquelles activitats i espais que el PROCICAT ha assenyalat com a prioritaris per contenir la transmissió del virus.

La Direcció de Promoció Econòmica, per la seva banda, ha adreçat un correu electrònic a comerciants, restauradors, establiments turístics i operadors de mercats de la ciutat explicant-los les noves restriccions i recordant-los de la necessitat d'informar de l'aforament màxim autoritzat mitjançant cartells visibles.

Es reforçarà la presència d’informadors que vetllaran pel compliment de les mesures als establiments i, pel que fa als mercats no sedentaris, els controladors vetllaran perquè no se superi l’aforament permès, que s’ha reduït fins al 30 %. L’Ajuntament també té previst posar-se en contacte amb el centre comercial Mataró Parc per garantir que s’aplica el sistema de control d’aforament a les seves instal·lacions.

Pel que fa als casaments previstos a l’Ajuntament, les cerimònies es continuaran celebrant complint amb totes les mesures de seguretat i tenint en compte les noves restriccions, que marquen una assistència limitada al 50 % de l’aforament.

 

La fira ferroviària Mataró Tren, cancel·lada

Degut a la situació de crisi sanitària, i tal com ja s’ha fet amb altres esdeveniments que apleguen gran quantitat de persones, l’Ajuntament ha decidit cancel·lar la fira ferroviària Mataró Tren, prevista per a finals d’octubre. La decisió s’ha pres d’acord amb les entitats coorganitzadores de l’esdeveniment, el Cercle Històric Miquel Biada i el Grup Ferroviari Mataró. Malgrat l’anul·lació de la fira, ambdues entitats proposen activitats alternatives vinculades al ferrocarril que se celebraran a l’entorn del 28 d’octubre, si la situació sanitària ho permet. La partida econòmica prevista per a la fira ferroviària Mataró Tren es destinarà a fer front a les necessitats produïdes per la pandèmia.

Ahir, 15 d’octubre, el Comitè tècnic d’emergència ja va decidir, entre d’altres, va suspendre la Nit de l’Esport o les propostes culturals previstes a l’aire lliure durant els propers 15 dies.