Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es compromet a fer tot el que estigui al seu abast per minimitzar l’impacte econòmic de la Covid-19

Escoltar

Mataró es compromet a fer tot el que estigui al seu abast per minimitzar l’impacte econòmic de la Covid-19

La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional en què l’Ajuntament mostra el seu suport a les persones afectades, i agraeix la implicació a la ciutadania i a la feina dels serveis essencials en la lluita contra el coronavirus

En una Declaració institucional aprovada per unanimitat en Junta de Portaveus, l’Ajuntament expressa el seu compromís a fer tot el que estigui al seu abast per minimitzar l’impacte econòmic de la Covid-19, mostra el seu suport a les persones afectades i agraeix a la ciutadania i als serveis essencials la implicació en la lluita contra el coronavirus.

El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:

“A Mataró també estem patint la greu pandèmia global del Covid-19. En aquests moments, tant greus, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró volem adreçar-nos al conjunt dels nostres conciutadans i conciutadanes amb un missatge d’unitat i també d’esperança.

 1. Mostrem el nostre més sentit condol a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats perquè sàpiguen que els acompanyem en el sentiment en moments tant dolorosos. També ens sentim a prop dels malalts i malaltes que passeu la malaltia a casa o ingressats als centres sanitaris, amb un desig de que tinguin una propera recuperació.
 1. Us demanem, de nou, que complim amb les indicacions que les autoritats sanitàries ens traslladen constantment en matèria de prevenció i erradicació del COVID-19. La nostra principal prioritat és tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus. Per aconseguir-ho, cal que ens quedem a casa, amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials o per les altres excepcions limitades que contempla l’Estat d’Alarma. Només amb aquest confinament efectiu i amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia.
 1. Agraïm i reconeixem públicament la feina i el compromís del nostre personal sanitari, del personal de les residencies de gent gran, de la Policia Local de Mataró i dels Mossos d’Esquadra i tots els treballadors i treballadores públics: personal de neteja, del transport públic, dels serveis educatius que feu que els serveis bàsics continuïn en funcionament. Gràcies també a tots els treballadors i treballadores que aquest dies produïu, ens porteu i ens despatxeu aliments (des de la pagesia fins al personal dels supermercats); els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Mataró que fan que els serveis bàsics continuïn en funcionament, medicines, combustible i altres productes i serveis bàsics i als periodistes i mitjans de comunicació per continuar informant-nos de manera puntual.

  Volem agrair també la solidaritat i la col·laboració de centenars o milers de persones anònimes, d’entitats i d’empreses, que contribueixen amb el seu treball voluntari o donacions. Per a portar a terme aquestes accions i d’altres que en cada moment calgui articular, des de l’Ajuntament i per mitjà de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats amb una coordinació centralitzada del voluntariat que s’ofereixi a col·laborar en aquesta situació d’emergència, assignant-lo a les diferents tasques que siguin necessàries en col·laboració amb les entitats de la ciutat.

  Esteu demostrant la vostra professionalitat, el vostre compromís comunitari i ens sentim orgullosos de vosaltres.

  I també un sentit agraïment a tots vosaltres, homes i dones, avis, joves, nens i nenes, veïns i veïnes de tots els barris i de tots els carrers de Mataró. Gràcies pel vostre comportament cívic i solidari, vosaltres sou els que feu a Mataró una gran ciutat.
 1. L’Ajuntament de Mataró farà tot el que estigui al nostre abast per minimitzar l’impacte d’aquesta situació. Demanem que totes les administracions públiques (Generalitat de Catalunya, Govern Espanya i Unió Europea) prenguin les mesures adequades per garantir que autònoms, comerciants, empresaris i treballadors puguin arribar al final de la crisi en les millors condicions per garantir una ràpida posada en marxa de l’activitat.

  Però apel·lem també, una vegada més, a la col·laboració solidària i responsable de tota la ciutadania. En especial als propietaris d’immobles i a les empreses amb fort potencial econòmic. Fins allà on cadascú pugui arribar.

  Avui encara no es veu la llum al final del túnel, les noticies són molt dures i vivim en la incertesa, ho sabem però, conciutadans i conciutadanes, ara hem de resistir, com ho esteu fent, amb unitat, compromís, amb responsabilitat social i disciplina.

  Som conscients que quan passi la pandèmia ens trobarem amb una situació econòmica i social, local i global, molt difícil i volem que tingueu la certesa que els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró sabrem estar a l’alçada del moment.”