Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró habilita de forma provisional la Masia de Can Boet com a segon Centre d’Acollida Municipal

Escoltar

Mataró habilita de forma provisional la Masia de Can Boet com a segon Centre d’Acollida Municipal

La Masia de Can Boet s’ha habilitat per acollir persones sense sostre de Mataró donada la situació d’excepcionalitat derivada pel coronavirus i seguint les mesures derivades del Reial Decret 463/2020, del 14 de març. Aquest espai, que està gestionat per Creu Roja Mataró, disposa de 16 llits i de les prestacions de protecció i higiene necessàries per garantir i poder aplicar els protocols establerts en aquest tipus de confinament. Aquestes 16 places se sumen a les 21 que ofereix el Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret.

La Masia de Can Boet, també coneguda com Can Xalant, s’ha habilitat de forma urgent per poder acollir les persones sense sostre de la ciutat. Els dies anterior a la posada en marxa d’aquesta mesura, Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró ha anat cobrint la necessitat de cada cas amb allotjaments alternatius. Un cop estudiades les possibles ubicacions, es va decidir que la Masia de Can Boet presentava les millors condicions per poder allotjar a persones sense sostre i es van fer les adaptacions necessàries. Ara compta amb capacitat per a 16 persones, amb separació entre homes i dones, dutxes i lavabos així com d’altres espais per poder complir amb les normes de seguretat i higiene necessàries.

Aquest espai està gestionat per Creu Roja Mataró que posa a disposició 4 tècnics socials i voluntaris de la seva entitat. Aquest centre estarà obert 24 hores, donarà cobertura total de les necessitats bàsiques com són l’alimentació, la higiene i l’allotjament a les persones usuàries del centre.

Aquest espai se suma al Centre d’Acollida Municipal Can Soleret que compta amb 21 places durant tot l’any.

Mataró disposa d’altres serveis de suport a les persones i famílies que passen per situació de vulnerabilitat com són el Centre de Suport Alimentari l’Entorn i el Menjador Social Sant Joaquim.


Centre de Suport Alimentari l’Entorn

Aquest espai, situat al carrer de Casto Méndez Núñez 64, está gestionat per l’Ajuntament de Mataró, Creu Roja, Càritas i rep la col·laboració del Banc dels Aliments. Ofereix el servei de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació de les persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica amb les següents restriccions durant l’estat d’alarma:

  1. Les persones titulars han d’anar sense acompanyants.
  2. La sala d’espera es trasllada al vestíbul, molt més ampli, i només podran estar-hi un màxim de 4 persones usuàries.
  3. En la zona dels aliments també hi hauran un màxim de 4 persones usuàries i els aliments els agafaran els voluntaris de L’Entorn

Mataró també disposa del Menjador social Sant Joaquim, gestionat per la Fundació Sant Joaquim i Santa Anna, que amb les Germanes de la Caritat i voluntaris donen àpats al camí Ral.

Les persones sense sostre o amb alguna necessitat bàsica per cobrir poden dirigir-se a Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101. L’horari és de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h i divendres de 9 a 14 h. El servei només fa atenció en situacions d’especial urgència. S’han suspès les visites domiciliàries i les visites ja concertades s’atenen telefònicament.

Més informació a www.mataro.cat/coronavirus

Publicat a