Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i Terrassa sumen forces en la reivindicació per la reforma de la zona tarifària de transport públic

Escoltar

Mataró i Terrassa sumen forces en la reivindicació per la reforma de la zona tarifària de transport públic

L'alcalde, David Bote, s’ha reunit avui amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per intercanviar idees i experiències sobre la gestió dels municipis.

Els alcaldes Bote i Ballart han posat en comú la reivindicació històrica d'ambdós municipis per passar a ser zona 2 al sistema tarifari de transport públic. És un dels temes que han tractat en la reunió que han mantingut avui a Terrassa per compartir experiències i idees sobre la gestió municipal en un moment especialment complicat, com és el de la pandèmia de la Covid-19. Així, els dos alcaldes han decidit unir forces per demanar la reforma del sistema tarifari, però també han intercanviat postures sobre el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), que afecta les dues ciutats.

Durant la reunió, també han parlat de la majoria dels àmbits que preocupen ambdós municipis, principalment d'infraestructures, mobilitat, aigua, residus, emergència ambiental, governança, coordinació intermunicipal, indústria, ocupació, habitatge i demografia.

Aquesta trobada s'emmarca en l'objectiu d'intentar crear un marc de coordinació de projectes locals amb visió metropolitana que encaixi amb el concepte de metròpoli oberta i multinivell (governança entre municipis, identitats metropolitanes i locals, diplomàcia metropolitana) que es planteja al PEMB.

Els dos alcaldes s'han reunit aquest matí a la seu d'Alcaldia de Terrassa en una trobada institucional a la qual també ha assistit la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares.


Publicat a