Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró impulsa la creació de la Taula “Mataró Salut 2030”, un espai de coordinació i treball entre administracions

Escoltar

Mataró impulsa la creació de la Taula “Mataró Salut 2030”, un espai de coordinació i treball entre administracions

La Taula “Mataró Salut 2030” neix amb l’objectiu d’obrir vies de col·laboració entre les diferents administracions que intervenen en salut per trobar solucions als reptes canviants i també als generats per la pandèmia del coronavirus -fases i nova normalitat- amb una perspectiva de ciutat i de territori. Es tracta de compartir en xarxa els projectes i iniciatives que es planifiquen des de les diferents administracions i donar així un millor servei al ciutadà en igualtat de condicions.

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, s’han reunit avui 10 de juny amb directius del Servei Català de la Salut (CatSalut), de l’Institut Català de la Salut (ICS), i del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), proveïdors de serveis sanitaris de Mataró i El Maresme. En la trobada virtual hi han participat la Doctora Anna Aran, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona i de la Metropolitana Nord; la Doctora Anna Puente, directora executiva del sector sanitari Barcelonès Nord Maresme; el director del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord-Maresme, Joaquim Verdaguer, i Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme.

A iniciativa de l’Ajuntament, s’ha convocat aquesta reunió per crear un espai de coordinació en aquest àmbit tenint en compte l’evolució del model d’atenció en salut. Els efectes del coronavirus ja n’han introduït alguns –en el cas dels centres residencials- i n’han apuntat d’altres.

Anteriorment, des del Servei de Salut de l’Ajuntament s’havien creat alguns espais de coordinació tant amb l’ICS com amb el CSdM per al desenvolupament de projectes concrets com el Grup de Treball de Salut Comunitària o la Comissió Tècnica per al projecte Mataró Ciutat Cuidadora però ara, en Fase 2 i amb la perspectiva de la nova normalitat a l’horitzó, és encara més necessari compartir un espai de treball estratègic dels serveis de salut.

Aquest espai, anomenat Taula “Mataró Salut 2030”, neix per poder plantejar els nous canvis amb una perspectiva de ciutat i de territori, per compartir projectes i iniciatives que s’estiguin planificant o portant a terme des dels diferents àmbits, a fi de fer més efectiva la feina des d’una perspectiva integral i de treball en xarxa per tal que aquesta coordinació millori l’atenció a la ciutadania.

En aquesta primera reunió s’han tractat els següents temes:

- Model de transformació de l’Atenció Primària.

- Canvi de model compartit d’atenció en Benestar Social - Salut.

- Incidir en el treball en salut comunitària, salut pública i salut mental.

- Seguiment del Pla Estratègic de Catsalut en les fases de desescalada i nova normalitat.

Amb posterioritat a la reunió d’avui es constituirà un grup de treball que es reunirà de forma periòdica.

Publicat a