Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia l’obertura progressiva d’activitats afectades per la Covid-19

Escoltar

Mataró inicia l’obertura progressiva d’activitats afectades per la Covid-19

El pla d’obertura, que comença avui 23 de novembre, serà gradual i està dividit en 4 trams de 15 dies si l’evolució de la pandèmia ho permet. A Mataró s’apliquen mesures excepcionals per a les terrasses per tal d’afavorir l’activitat econòmica dels restauradors i comerços.

Les principals mesures del Tram 1, que comença avui són les següents:

-Bars i restaurants: Obertura de terrasses amb una distància mínima senyalitzada de 2 m entre taules i una limitació de 4 persones per taula excepte els grups bombolla. Els interiors podran obrir amb la limitació d’aforament del 30 % i amb bona ventilació. La distància mínima entre taules és de 2 m. L’horari d’obertura és de les 6 a les 21.30 h, a partir d'aquesta hora l'establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment.

Pel que fa a les terrasses, a Mataró es porten a terme tres mesures excepcionals per afavorir l’activitat dels establiments de restauració, comerç amb degustació i assimilats. Aquestes, que es recullen en un decret i que s’han informat als interessats i als gremis afectats, són les següents:

  1. Ampliació de terrasses anuals i temporals:

  • Mantenir l’autorització d’ampliació de superfície de les terrasses anuals i temporals, que van ser atorgades durant la Fase I del Pla de desescalada de l’Estat d’alarma, sempre respectant la distància mínima establerta pel PROCICAT i la resta de mesures que la Generalitat aprovi.

  • Ampliar el període per sol·licitar l’ampliació de terrassa per aquells establiments que no ho van fer a la Fase I. Poden sol·licitar-ho ara amb una instància genèrica dirigida a l’Ajuntament de Mataró.

  • L’autorització d’ampliació de superfície es mantindrà vigent fins que finalitzi l’últim tram del Pla d’obertura progressiva d’activitats aprovat pel PROCICAT. 

  1. Ampliació de les autoritzacions de terrasses de temporada. Podran instal·lar-se fins a l’1 de gener de 2021 (dia inclòs), i en tot cas respectant la distància, l’horari i la resta de mesures aprovades pel PROCICAT en cada una de les fases de l’obertura progressiva prevista. 

  2. Permís per instal·lar terrasses interiors als establiments que disposin de zones privatives interiors. Caldrà presentar una declaració responsable i assegurar el circuit d’entrada i sortida, i les mesures de distància, aforament i la resta previstes pel PROCICAT, per a cada tram. Serà vàlid mentre durin les mesures de restricció adoptades per fer front a la Covid-19. 

 

-Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: obertura amb un 50 % de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50 %.

-Instal·lacions i equipaments esportius: a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50 % i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30 %.

-Comerços: es permet un 30 % de l’aforament en el petit comerç de menys de 800 m² i mercats no sedentaris. En els més de 800 m², aplicació de l’aforament sobre el total de la superfície de venda.

-Extraescolars: es permeten les activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar; les activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula i les activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

-Mobilitat: en el territori de Catalunya continua restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. En els municipis, per tant a Mataró, queda restringida l’entrada i sortida des de les 6 h del divendres fins a les 6 h del dilluns. No es pot circular pel carrer de les 22 h a les 6 h, excepte per causes justificades.

-Activitats socials: es marca un màxim de 6 persones, excepte bombolles de convivència.

A Mataró, es mantindran tancats els espais de jocs de parcs i jardins així com els parcs urbans de salut.

 

Revisió per passar de tram

El pla s’anirà revisant d’acord amb l’evolució de la taxa de contagis (Rt) i els nous ingressos hospitalaris de la següent forma:

- Si la taxa és inferior a 0,9 i els ingressos disminueixen, es continuarà amb el procés.

- Si la taxa es troba entre 1 i 0,9 i els ingressos s’estabilitzen, es prorrogaran les mesures.

- Si la taxa és superior a 1 i els ingressos s’incrementen, es revisaran les mesures presses.

Per això continua essent vital la col·laboració de tota la ciutadania tant en el compliment de les normes bàsiques com són el distanciament social, l’ús de la mascareta i el rentat de mans com en les mesures més específiques com el confinament nocturn i totes les detallades anteriorment.