Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró tanca al públic els equipaments municipals cívics, culturals, educatius i esportius en prevenció del coronavirus

Escoltar

Mataró tanca al públic els equipaments municipals cívics, culturals, educatius i esportius en prevenció del coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat avui noves mesures de prevenció contra la transmissió del coronavirus que afecten tant a serveis i activitats municipals com a l’organització interna dels propis treballadors. Aquestes mesures es fan en consonància amb les decisions preses per la Generalitat, que avui ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.

Reunió del Comitè de seguiment sobre les afectacions del coronavirus a la ciutat. Foto: Ajuntament
Reunió del Comitè de seguiment sobre les afectacions del coronavirus a la ciutat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha passat a fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal i ha aprovat un decret amb noves mesures orientades a prevenir i protegir els riscos per a la salut de la ciutadania que se sumen a les decidides ahir. Així, a partir de demà i durant un període de 15 dies, s’acorda:

1. Tancar al públic els equipaments de titularitat municipal d’àmbit cívic, cultural, educatiu, esportiu i altres de caràcter no essencial. Entre d’altres, afecta als centres cívics, casals municipals de la gent gran, Teatre Monumental, museus, biblioteques, escoles bressol municipals, Institut Municipal Miquel Biada, Escola d’Adults de Can Noè, Piscina Municipal, Centre Esportiu El Sorrall, poliesportius municipals, camps de futbol, etc.

2. Instar la ciutadania, empreses i entitats privades a complir les recomanacions i ordres dictades per la Generalitat de Catalunya en el marc de les seves competències.

3. Adoptar totes les mesures organitzatives i de recursos que siguin necessàries per garantir la continuïtat dels serveis essencials de l’Ajuntament. L’Oficina d’Atenció Ciutadana Centre (La Riera, 48) serà l’única oberta i atendrà exclusivament amb cita prèvia.

4. Instar totes les empreses municipals a adoptar, en el marc de les seves competències i responsabilitats, les mesures que siguin necessàries per prevenir i protegir les persones usuàries i treballadores.

Complementàriament s’estableixen mesures específiques en els següents àmbits:

5. Ajornar els esdeveniments de pública concurrència.

6. Reforçar el servei de teleassistència per a les persones grans i/o amb dependència.

7. Garantir el servei de menjador als col·lectius de risc que habitualment utilitzen els menjadors socials i de gent gran.

8. Limitar l’afluència de públic a les dependències municipals i fomentar l’ús de canals no presencials.

9. Reforçar la neteja dels equipaments municipals.

10. Reforçar la neteja i desinfecció del transport públic.

Aquestes mesures es prenen en consonància i complementant les decisions adoptades per la Generalitat de Catalunya que, entre altres qüestions, ha ordenat el tancament de tots els centres educatius a partir de demà i en principi durant 14 dies.

El Comitè de seguiment sobre les afectacions del coronavirus a la ciutat s’ha reunit avui en dues ocasions i ho seguirà fent de manera periòdica i sempre que es consideri necessari.


Publicat a