Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a majors de 65 anys

Escoltar

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a majors de 65 anys

La campanya anual de l’Agència Catalana de l’Habitatge d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a major de 65 anys és oberta fins al 3 de juliol. A Mataró és l’Oficina Local d’Habitatge qui tramita tota la documentació de les persones interessades així com va tramitar la convocatòria extraordinària d’ajuts al pagament del lloguer per minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19, ara no vigent per l’exhauriment de la partida pressupostària.

L’Oficina Local d’Habitatge està tramitant la documentació dels interessats en la campanya d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a la majors de 65 anys, obertes recentment. En aquesta edició s’ha eliminat el concepte de renovació, per tant les persones beneficiàries en altres edicions es contemplen com a nous sol·licitants i no rebran cap notificació per part de la Generalitat com anteriorment.

Els ajuts al lloguer, són una prestació econòmica per fer front al pagament del lloguer de l’habitatge, destinats a famílies amb uns ingressos baixos o moderats, que es troben en una situació vulnerable. La quantia de la prestació és d’un import màxim de 200 € mensuals.

Totes aquelles persones titulars d’un contracte de lloguer i que compleixin els requisits de la convocatòria corresponent poden demanar els ajuts.

El termini per demanar qualsevol de les dues prestacions és fins el 3 de juliol. L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya és qui atorga els ajuts, i l’empresa municipal PUMSA els gestiona a Mataró a través de l’Oficina Local d’Habitatge.


Balanç 2019

Durant la campanya anterior, l’Oficina Local d’Habitatge va tramitar 2.278 sol·licituds d’ajuts al lloguer, prop de 200 més que l’any anterior. Del conjunt de tramitacions, 436 van ser renovacions i 1.842 nous sol·licitants.

El total d’ajuts favorables el 2019 van ser 1.423, i econòmicament aquests ajuts va representar una subvenció per a la ciutat de Mataró de 3.013.276,34 €


Informació i documentació

Per tenir la informació dels requisits a complir segons el col·lectiu, les diferents maneres de fer la sol·licitud (telemàtica o presencialment), i els impresos necessaris consulteu el web www.pumsa.cat/habitatge o www.mataro.cat

Per a més informació, també es pot contactar a través de les següents vies:

  • Al correu ajutslloguer@pumsa.cat
  • Al telèfon de l’Oficina Local d’Habitatge: 93 757 85 38 (de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h)
  • A l’Oficina Local d’Habitatge, amb cita prèvia obligatòria (que es pot demanar telemàticament al web pumsa.cat o al telèfon de l’OLH)
  • A les oficines dels Servei d'atenció ciutadana de l’Ajuntament de Mataró sense cita prèvia

Publicat a