Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA finalitza la urbanització d'una nova plaça al Rengle entre el passeig de Marina i els carrers de Cabrils i de Caldes d’Estrac

Escoltar

PUMSA finalitza la urbanització d'una nova plaça al Rengle entre el passeig de Marina i els carrers de Cabrils i de Caldes d’Estrac

La urbanització dona continuïtat a la zona de passeig situada davant del parc de Mar. Es tracta d’un espai de 5.315 m2 pavimentats que s’ha enjardinat amb arbres i planta arbustiva.

Vista aèria del nou espai públic urbanitzat. Foto: PUMSA
Vista aèria del nou espai públic urbanitzat. Foto: PUMSA

La societat municipal PUMSA ha finalitzat les obres d’urbanització de la zona verda de l’illa 2 del Rengle. L’àmbit d’actuació és el comprès entre el passeig de Marina i els carrers de Cabrils, de Caldes d’Estrac i de Jaume Vicens Vives. L’alcalde, David Bote, ha visitat avui la nova plaça pública.

Els treballs han consistit en la pavimentació, les obres per garantir el drenatge, la instal·lació d’enllumenat, la jardineria i el reg i la col·locació de mobiliari urbà.

Pel que fa a la urbanització, la nova zona verda està formada per figures circulars, dues d’elles amb paviment central de sauló estabilitzat tintat, i la tercera i més gran, amb unes grades concèntriques en forma de mirador cap al mar que defineixen franges de parterre enjardinat i franges de paviment.

S’ha instal·lat enllumenat amb tecnologia LED, en columnes de 5 i 12 metres d’alçada, amb làmpades de diferents potència segons la seva ubicació i tires de llum LED ornamental integrades en les grades. També s’han col·locat 5 papereres i 15 bancs.

Pel que fa a l’enjardinament, s’han plantat 69 arbres. En alineació amb el passeig de Marina les espècies triades han estat les grevíl·lees i els tamarius, i a les formes circulars definides pel paviment s’ha plantat sapindes de la Xina, sòfores del Japó i pistàcies de la Xina. Als parterres definits per les grades concèntriques s’ha optat per la combinació d’arbres multitronc, com són els  alocs i els sapindes de la Xina, amb plantes arbustives aromàtiques com el romaní, l’espígol, i la farigola; gramínies com la estipa fina o el penniset, i d’altres com el lliri de Xile, l’estepa blanca, l’arboç, el llentiscle i l’abèlia lluent.

Les obres han estat executades per l’empresa Hercal Diggers, SL amb un cost total de 707.937,58 € (IVA inclòs).


Galeria d'Imatges

Publicat a