Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’ajorna el “Mataró s’enlaira”

Escoltar

S’ajorna el “Mataró s’enlaira”

Ateses les circumstàncies sociosanitàries derivades de la crisi provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha convingut establir un conjunt de mesures per prevenir el risc de transmissió. Aquestes mesures, que s’han signat avui en un decret, inclouen un ajornament de tota la programació del “Mataró s’enlaira”, que estava previst celebrar del 25 al 27 de juliol. El propòsit és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin.

El decret estableix que “com a mesura de precaució i per poder contenir l’expansió de la pandèmia causada per la Covid-19, cal establir mesures de prevenció en l’àmbit de la ciutat, en el marc de l’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19, s’acorda que en l’aplicació del principi de prudència en la protecció de la salut de la ciutadania, i amb l’objectiu de minimitzar els riscos de rebrots de l’epidèmia, es proposa reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents que afavoreixen el contagi comunitari del Covid-19 i en particular ajornar el desenvolupament del programa d’activitats Mataró s’enlaira”.

Després de la crisi sanitària s’havia buscat una alternativa a la celebració de Les Santes tal com les coneixem, i s’havia treballat en una proposta cultural diversa amb 56 actuacions en vuit escenaris diferents de la ciutat, amb una combinació entre propostes professionals i la participació de diferents entitats de la ciutat. També s’havia de celebrar la Cursa Popular i la Travessa al Port.

La preparació de la programació ha suposat un gran esforç per a les entitats, companyies, grups, escoles i empreses que hi han abocat temps i il·lusions. És gràcies a aquests esforços que el Mataró s’enlaira es podia presentar com una programació diversa, de qualitat i de proximitat. Des de l’Ajuntament de Mataró es lamenta profundament haver d’establir aquesta mesura.

Tot i això, no s'ha volgut deixar aquests dies tan assenyalats en el calendari mataroní, sense alguna activitat alternativa. Per això, des del dia 25 de juliol fins al 27 de juliol, les figures institucionals de Mataró estaran a l'Ajuntament per tal que les famílies mataronines les puguin visitar. Les visites s'hauran de reservar prèviament a través del web culturamataro.cat. Seran visites d'un màxim de 10 persones i durant un màxim de 10 minuts. Els horaris seran de 9 a 14 h i de 17 a 21 h tots tres dies.

Durant la Diada de Les Santes, a través de Mataró Audiovisual, es recordaran els grans moments de la Festa Major amb una programació especial que s'iniciarà amb la retransmissió de la Missa de Les Santes des de la Basílica de Santa Maria i continuarà amb la recuperació d'alguns dels principals actes de la festa.

El dia 30 de juliol s’obrirà a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró una mostra de la imatgeria festiva de la ciutat, "Mataró és festa”, que reunirà més de 110 figures, incloent-hi les figures institucionals. La mostra es podrà visitar fins al 13 de setembre amb reserva prèvia, que es podrà adquirir a través del web culturamataro.cat. També s’oferiran visites guiades.

S’està treballant en la celebració de la Missa de Les Santes, que s’haurà d’adaptar a les noves mesures decretades.