Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut impulsa un cribratge intensiu contra la Covid-19 a Mataró

Escoltar

Salut impulsa un cribratge intensiu contra la Covid-19 a Mataró

A partir del dilluns 23 de novembre i fins al dissabte 28 de novembre, es faran testos antigènics ràpids a la població asimptomàtica de més de 16 anys que estigui assignada al CAP Ronda Cerdanya i al Consultori Local La Llàntia. Aquesta nova estratègia preventiva impulsada pel Departament de Salut té com a objectiu detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la família, amics i altres persones del seu entorn.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 23 al 28 de novembre al Consultori Local La Llàntia (carrer de la Mare de Déu de Guadalupe, 2) i està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys assignada al CAP Ronda Cerdanya o al Consultori Local La Llàntia, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La realització dels testos antigènics ràpids (TAR) es farà de dilluns a dissabte, de les 9 a les 14 h i de les 15 a les 19 h. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova.

Pel que fa als resultats del test, si és positiu es tindrà de manera ràpida. Si és negatiu, s’enviarà un SMS en les properes hores i també es penjarà a plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.