Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suspesa la Fira de pessebres i ornaments de Nadal per la situació epidemiològica

Escoltar

Suspesa la Fira de pessebres i ornaments de Nadal per la situació epidemiològica

L’Ajuntament ha ofert algunes opcions als expositors per poder desenvolupar-les com a alternativa al format tradicional de fira.

La Fira de Nadal, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament.
La Fira de Nadal, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament.

Degut a l’evolució epidemiològica de la crisi sanitària de la Covid-19, aquest any no es podrà celebrar la Fira de pessebres i ornaments de Nadal. L’Ajuntament va comunicar la decisió aquest dimecres 4 de novembre als representants de l’Associació de la Fira de Nadal, i els va oferir algunes alternatives al format tradicional de l’esdeveniment.

Entre aquestes opcions a valorar pels expositors -i a acabar de definir si confirmen el seu interès-, hi ha la ubicació d’espais com a punts d’exposició o venda dels seus articles en diversos comerços del Centre que puguin estar interessats en acollir aquesta iniciativa, o bé en els propis aparadors dels comerços, així com la creació d’un directori d’expositors de la Fira al web municipal.

Un cop descartada la celebració de la Fira de Nadal a la plaça de Santa Anna per part de Protecció Civil i Salut per evitar una alta concentració de gent degut a la pròpia configuració de l’espai, l’Ajuntament va treballar en la possibilitat de celebrar l’esdeveniment a l’espai firal del Nou Parc Central, seguint tots els requeriments i indicacions de Protecció Civil i del Pla sectorial de fires. Així doncs, es va definir un nou model de fira adaptada a les circumstàncies per evitar contagis: amb reducció de dates i horaris, amb un circuit delimitat, control d’aforament i perimetratge de l’espai. Tot i que aquesta opció va ser validada inicialment pel Comitè tècnic d'emergència, l’evolució de la pandèmia ha obligat a fer marxa enrere i a no autoritzar la celebració de la Fira.

 

Evolució epidemiològica de la Covid-19 a Mataró

Amb dades d’aquest divendres 6 de novembre publicades pel Departament de Salut, el risc de rebrot a Mataró és de 1.015 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia és de 0,83. La mitjana de PCR positives de les dues últimes setmanes és de 12,73.

Segons aquest mateix portal, ahir dijous 5 de novembre hi havia ingressades 76 persones a l’Hospital de Mataró, 19 dels quals a l’UCI.