Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suspeses pel temporal les classes als centres educatius i l’activitat dels equipaments esportius

Escoltar

Suspeses pel temporal les classes als centres educatius i l’activitat dels equipaments esportius

L’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre les classes als centres educatius de la ciutat aquesta tarda (20 de gener) i durant el dia de demà (21 de gener), en previsió de la persistència del temporal de vent i l’arribada de pluges intenses que poden provocar noves incidències i empitjoraran la mobilitat. Tampoc hi haurà activitat als equipaments esportius i als casals municipals de la gent gran, i estaran tancats els cementiris i la piscina Municipal.

L’Ajuntament manté activat el Pla bàsic d’emergències municipal davant les incidències produïdes des d’ahir pel temporal. L’alcalde ha reunit al Comitè de crisi avui a les 9 h i a les 11.30 h per coordinar les accions a emprendre.

Fins al moment, l’Ajuntament té constància de 6 ferits de caràcter lleu en diferents accidents relacionats amb les fortes ventades. Ahir a la tarda una dona va resultar ferida quan una palmera va caure a sobre del seu vehicle, estacionat al passeig del Callao, i un motorista va ser traslladat a l’Hospital de Mataró per un accident provocat pel vent. Dues persones també van resultar ferides lleus quan elements d’una obra van caure sobre un altre vehicle estacionat al carrer de La Unió. Aquest matí, dues persones més han estat ateses amb contusions per caigudes, i ja han estat donades d’alta. Davant la situació excepcional, l’Ajuntament recomana als ciutadans evitar els desplaçaments innecessaris.

Fins a les 11 h s’havien registrat 154 incidències a Mataró relacionades amb el fort vent. L’arbrat viari ha resultat molt afectat, amb 89 arbres amb danys o caiguts, tot i que d’altres estan pendents de valoració. Hi ha 15 cruïlles semafòriques afectades i alguns equipaments municipals amb desperfectes de diferent tipus. També s’han produït danys per la caiguda de mobiliari i elements a la via pública en diferents carrers. A la Piscina Municipal el vent va arrencar diumenge a la tarda part del sostre, aproximadament un metre quadrat. També ha resultat afectada la coberta de la nau llarga de Can Marfà, la tanca perimetral del Camp Municipal de Futbol de Vista Alegre-Els Molins i la façana del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan. A l’Hospital de Mataró, el vent va trencar el finestral d’una de les habitacions sense provocar ferits. A l’Aula de Teatre el vent també ha trencat un dels finestrals.

Altres incidències a la ciutat han estat vials tallats. Així, a primera hora s’ha decidit tallar els accessos al passeig Marítim i al Port, des de Sant Simó a l’avinguda d’Ernest Lluch, especialment per perill de caiguda de l’arbrat; el carrer de Santa Teresa s’ha tallat a migdia per despreniments procedents de l’edifici ensorrat abans de Nadal; i el torrent d’en Forcat per perill d’un pal d’electricitat inestable.

 

Classes escolars suspeses

L’empitjorament del temps que es preveu en les properes hores ha fet prendre la decisió de suspendre les classes aquesta tarda i demà als centres educatius (escoles bressol municipals, primària, secundària, Escola Municipal de Música, escoles d’adults) per minimitzar els desplaçaments davant una mobilitat que es preveu més complicada. Els centres hauran de romandre oberts per a les famílies que no tinguin altres alternatives. Les activitats extraescolars a l’exterior també queden suspeses.

Des d’ahir a la tarda els serveis municipals treballen per minimitzar les conseqüències del temporal i restablir la normalitat el més aviat possible. Un centenar de persones hi està treballant.

 

Consells d’autoprotecció per ventades

Especialment:

  • Eviteu desplaçaments innecessaris. Si és imprescindible, tingueu molta precaució.
  • Vigileu amb el mobiliari urbà, arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure o fer volar
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar. L’accés al front marítim està actualment tancat per precaució.

Consells específics:

A casa:

  • Tanqueu les portes, finestres i tendals.
  • No deixeu testos ni altres objectes a les façanes i terrasses.

A l’exterior:

  • Vigileu amb el mobiliari urbà, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No aneu als parcs, jardins ni zones boscoses. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres, el vent els podria fer caure a sobre.
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar

Si heu de conduir:

  • Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
  • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Consells d’autoprotecció per acumulació de pluja

Especialment:

  • Reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis.
  • No travesseu cap riu, ni riera, ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat. L’accés a les rieres de Sant Simó i Argentona està tancat per precaució.
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar. Actualment tancat per precaució.

Consells específics:

A casa:

  • Tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.

A l'exterior:

Si heu d’agafar el vostre vehicle, circuleu preferentment per les rutes principals i les autopistes. Modereu la velocitat i mantingueu les distàncies de seguretat.

  • Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.
  • No accediu als punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d’accés a aquests punts, hi són per a la vostra seguretat.

Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Consulteu les xarxes socials oficials, escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d’informació meteorològica i viària.

  • Trànsit: Portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
  • Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
  • Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat

Recordeu, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Galeria d'Imatges

Publicat a