Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampus i el Port de Mataró reforcen els àmbits de col·laboració amb la signatura d’un conveni

Escoltar

TecnoCampus i el Port de Mataró reforcen els àmbits de col·laboració amb la signatura d’un conveni

Les dues institucions signen un conveni, que té una durada de dos anys prorrogable a dos més, que referma la tasca conjunta en àmbits com la formació, l’emprenedoria, la recerca i transferència de coneixement i la compartició d’espais i establiments.

David Bote i Isidre Gavín, al Port de Mataró. Foto: TecnoCampus
David Bote i Isidre Gavín, al Port de Mataró. Foto: TecnoCampus

L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote; i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín, han signat un conveni de col·laboració per fomentar un reforç mutu de les activitats d’ambdues institucions que contribueixi a l’estratègia de desenvolupament del model territorial de Mataró.

Des de la perspectiva del Port, l’objectiu d’aquesta col·laboració és arribar a esdevenir un port esportiu líder en la seva estratègia i gestió, gràcies a   la innovació i polítiques sostenibles d’economia blava.

Tanmateix, des de la perspectiva del Tecnocampus, es vol comptar amb el suport del Port per continuar desenvolupant una formació innovadora, professionalitzadora, vinculada a la realitat social i territorial, i que impulsi la recerca, la transferència de coneixement i l’emprenedoria.

Amb aquest objecte està prevista la realització d’estudis de diagnosi i estratègia així com “estudis pilot”, l’organització de jornades, conferències o seminaris per la difusió i l’intercanvi de coneixement o la promoció i realització de publicacions acadèmiques i d’interès per al sector. Pel que fa als espais, totes dues entitats podran fer ús recíproc dels seus equipaments per dur a terme activitats pròpies i es treballarà per poder-ne crear de nous per a usos docents d’interès mutu.

Pel que fa als aspectes formatius, el conveni inclou la realització de programes de formació professional reglada i no reglada, cursos d’especialització i/o formació permanent, treballs de Fi de Grau o de Màster d’interès pel Port, així com la realització de pràctiques dels estudiants del Tecnocampus dins els àmbits del conveni.

El marc de col·laboració també estableix programes per empènyer, assessorar i donar suport a emprenedors i emprenedores que vulguin crear negocis vinculats a l’economia blava.

 

L’aposta per la innovació i la sostenibilitat com a motors de l’economia blava

Finalment, a l’acte d’avui s’ha aprofitat per fer la hissada de la bandera blava que un any més ha rebut el Port de Mataró per la qualitat de les seves instal·lacions. Aquest ens, que també ha renovat la ISO 9001 de qualitat i la 14001 de gestió ambiental fa una aposta per l’anomenada economia blava. Aquest terme sorgeix d’un programa de la Unió Europea per promocionar el coneixement de tots els països en oportunitats en vers el mar i l’aigua.

Catalunya ha fet els deures i ha desenvolupat una estratègia marítima i un pla de ports amb horitzó 2030 amb la visió d’esdevenir un motor econòmic i social de Catalunya al servei de les activitats del territori, caracteritzat per una alta competitivitat i gestionat amb criteris d’innovació i sostenibilitat.

A Mataró la participació al projecte BluAct és una de les tres línies estratègiques del “Mar en Valor”, un dels projectes essencials del Pla Estratègic Mataró 2022 que té per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar.

El Consell del Consorci del port de Mataró està integrat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Mataró.

Galeria d'Imatges