Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i TecnoCampus recullen en una guia les mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms

Escoltar

L’Ajuntament i TecnoCampus recullen en una guia les mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms

L’Ajuntament de Mataró i TecnoCampus Mataró-Maresme han fet la recopilació de les mesures locals, autonòmiques i estatals que han sorgit aquests dies de suport a PIMES i autònoms. L’objectiu és oferir un document amb un resum per fer més fàcil l’accés a la informació a aquest col·lectiu, motor del teixit empresarial de la ciutat i de la comarca que veu afectada la seva activitat per la crisi de la COVID-19.

Per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi sanitària de la COVID-19, les diferents administracions han posat en marxa un paquet de mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms. L’Ajuntament de Mataró i TecnoCampus Mataró-Maresme les han recollit en un únic document per facilitar la tasca de les empreses empreses i autònoms que formen el teixit empresarial i comercial de la ciutat i de la comarca i que en aquests moments es troben davant un nou escenari.

Entre aquestes mesures s’hi compten ajuts i prestacions per a activitats suspeses o amb reducció de la facturació. També facilitats tributàries com l’ajornament del pagament d’impostos així totes les mesures econòmiques i fiscals impulsades per l’Ajuntament de Mataró. En un apartat hi ha les línies de finançament obertes per l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Instituto de Crédito Oficial (ICO) davant d’aquesta situació de crisi que es deriva de la COVID-19. Pel que fa als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el document explica el seu significat, qui el pot sol·licitar, els procediments, els terminis i els drets laborals dels treballadors.

En aquesta guia recopilatòria, que s’actualitzarà cada 24 h, també hi ha un apartat per a mesures específiques per a autònoms com a persona física que és l’ajut a fons perdut. Per últim, també hi ha un apartat d’altres mesures amb informació sobre bonificacions en el cànon de l’aigua, el subministrament de l’electricitat i la moratòria de deute hipotecari de l’habitatge habitual.