Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reforça la informació sobre les mesures anti Covid-19 amb agents a peu de carrer

Escoltar

Mataró reforça la informació sobre les mesures anti Covid-19 amb agents a peu de carrer

Cinc equips de dues persones van començar ahir, 1 d’octubre, tasques d’informació sobre les principals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19 a Mataró. La seva funció serà informar sobre les mesures de distanciament, la necessitat de l’ús correcte de la mascareta i la higiene de mans, entre d’altres, a les entrades i sortides de les escoles, al sector del comerç i la restauració, donaran suport a les activitats organitzades per entitats, clubs o associacions i també aniran a possibles punts de la ciutat on es detectin major nombre d’incompliments de la normativa sanitària per al control de la pandèmia.

Aquesta campanya intensiva, que va començar ahir 1 d’octubre, tindrà una durada inicial de 30 dies en horari de matí i tarda. Els 10 agents informadors, organitzats en parelles, treballaran de dilluns a diumenge. L’objectiu és reforçar la informació sobre les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 a la ciutat el màxim possible.  

Les prioritats marcades a les persones informadores són:

  • Donar suport als entorns escolars, sobretot a les entrades i sortides.
  • Estar presents en activitats esportives, culturals, socials i cíviques organitzades per entitats, clubs o associacions.
  • Continuar amb la informació al sector del comerç i la restauració (horaris, aforament, distanciament entre les taules, mesures higièniques...).
  • Fer un seguiment dels espais públics com parcs i places, sobretot en aquells punts on es detectin major nombre d’irregularitats respecte la normativa vigent.

La ciutadania podrà distingir els agents informadors gràcies a unes armilles fluorescents amb el distintiu de l’Ajuntament de Mataró, la mateixa que van fer servir els equips que controlaven aquest estiu els aforaments a les diferents platges de la ciutat.