Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Compte enrere per a la celebració de RECUWASTE 2021

Escoltar

Compte enrere per a la celebració de RECUWASTE 2021

El congrés internacional de referència en la gestió dels residus i recursos tindrà lloc a Mataró durant els propers dies 26 i 27 d’octubre. Les conferències i taules rodones, a càrrec d’experts d’alt nivell, es complementaran amb una exposició de maquinària de serveis públics, una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i l’oportunitat de conèixer el futur arc Circular Mataró- Maresme.

D'esquerra a dreta, Isaac Peraire, David Bote i Carles Salesa. Foto: Ajuntament
D'esquerra a dreta, Isaac Peraire, David Bote i Carles Salesa. Foto: Ajuntament

El compte enrere per a la celebració de Recuwaste 2021 ja ha començat. Aquest dimecres el president del Consorci de Residus del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director del Consorci de Residus del Maresme, Carles Salesa, han presentat en roda de premsa el congrés internacional de referència en la gestió sostenible dels residus i dels recursos, Recuwaste, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre al TecnoCampus de Mataró.

Després del parèntesi de 2020 a causa de la pandèmia, durant el qual es van portar a terme les Recuwaste Virtual Sessions amb un programa de 4 hores repartides en dos dies consecutius,  la VI edició de Recuwaste entra novament en escena amb un format híbrid (presencial i virtual). L’objectiu és que qualsevol persona interessada, estigui on estigui, tingui accés al seus continguts. De fet, el ticket virtual permet assistir en directe a les sessions que es portaran a terme a l’auditori, interactuar amb els ponents i també amb tots els assistents a través d’una App.

Sota el lema "La (R) evolució dels Recursos", el congrés, promogut pel Consorci per al Tractament dels Residus Urbans del Maresme, en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona, compta també amb el suport, entre altres entitats, de la Fundació Fòrum Ambiental, que exerceix la secretaria científica.


De la teoria a la pràctica

Experts d’alt nivell com ara el president de Circular Sweden, membre del International Resource Panel i president honorari del Club de Roma, Anders Wijkman, així com Valerio Barberis, membre de la Coordinadora de l'Agenda Urbana de la UE i assessor d'Urbanisme, Medi Ambient i Economia Circular de Prati (Itàlia) que aglutina més de 2.000 empreses del tèxtil –arribant a ser el districte de referència a nivell europeu, a més de proveïdor de les marques més importants a nivell mundial–, seran els encarregats, entre d’altres, d’aportar la seva visió sobre la forma en què els canvis en la producció i el consum transformaran el sector dels residus.

Les conferències i taules rodones es complementaran amb una exposició de maquinària de serveis públics (tecnologies per a la recollida selectiva, robòtica, contenidors, rutes, etc.) i una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. També, els assistents tindran l’oportunitat de conèixer el Parc Circular Mataró-Maresme, orientat a fomentar nous models de producció i consum alineats amb els objectius climàtics, els ODS i les estratègies d’economia circular.