Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Banc de Sang busca a Mataró persones que hagin patit la Covid-19 per donar plasma per als malalts

Escoltar

El Banc de Sang busca a Mataró persones que hagin patit la Covid-19 per donar plasma per als malalts

El seu plasma és ric amb anticossos contra el coronavirus i pot ser un tractament efectiu. Els potencials donants de plasma cal que hagin passat el virus fa menys de 3 mesos i que faci més de 28 dies que no tenen símptomes. El 21 de gener es farà la donació al Casal de l’Aliança de Mataró i cap apuntar-se prèviament a donarsang.gencat.cat/plasmacovid19

El Banc de Sang està buscant persones de Mataró que hagin passat la Covid-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l'estan patint en aquests moments.

El proper 21 de gener organitza una campanya especial al Casal de l’Aliança. Les persones que vulguin participar han de complir els següents criteris:

  • Tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos
  • En el cas de les dones, no haver estat embarassada
  • No haver estat transfós
  • Haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos
  • Tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia

És imprescindible inscriure’s a través del formulari del web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19 per poder participar en la donació. Un equip mèdic contactarà amb les persones inscrites.


El plasma com a tractament

Els malalts que han superat una infecció pel coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos dirigits contra aquest virus. Aquestes defenses es troben en el plasma i, si els administrem a un malalt podem ajudar-lo a superar la infecció. 

El plasma recollit pel Banc de Sang s’utilitza per a pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia.

El plasma es pot donar mitjançant un procediment que coneixem amb el nom de plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant.

El Banc de Sang té una àmplia experiència en la practica de plasmafèresis, l’any passat en va fer més de 20.000.

Publicat a