Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup de teatre social Magín celebra el desè aniversari amb un documental

Escoltar

El grup de teatre social Magín celebra el desè aniversari amb un documental

Aquest grup de teatre està format per actors i actrius que passen per situacions de vulnerabilitat i que reben un seguiment des de Benestar Social i el suport de l’Aula de Teatre. La iniciativa, basada metodològicament amb el model de Comèdia de la Improvisació, celebra aquest 2021 el desè aniversari, una fita que s’està recollint en un documental i que suma 9 obres creades amb 63 representacions i més de 3.000 espectadors.

Els actors i actrius en una de les seves trobades artístiques.
Els actors i actrius en una de les seves trobades artístiques.

El grup de teatre Magín va nèixer com un taller l'any 2010 al Club Social Andana, impulsat per l'Equip de Promoció Social de l'Ajuntament de Mataró i amb la col·laboració de voluntaris i professionals de diferents entitats de la ciutat. Actualment els participants del grup són persones adultes que es troben en seguiment per part de Benestar Social i que tenen ganes de fer una activitat artística.

Durant aquesta dècada de treball, el grup ha creat 9 obres teatrals amb un total de 63 representacions i més de 3.000 espectadors. Durant el 2021, el Grup de Teatre Magín ha estat convidat a participar en dos festivals: el TuDanzas i a la 7a edició de l'Altre Festival, els dos celebrats a Barcelona durant el mes de juny.

Els objectius d’aquest taller de teatre són, entre d’altres, oferir una activitat d’oci artístic a través del teatre, un espai socialitzador de llibertat i de motivació. Que les persones participants millorin la seva expressió corporal i verbal a través de disfrutar, riure i deshinbir-se, potenciar la creativitat i les seves habilitats personals, l’autoestima, la autonomia i les seves capacitats. Altres objectius són promoure el vincle entre els participants i la xarxa relacional interna i externa, promocionar-se en l’àmbit artístic i mostrar les obres construïdes entre tots al públic.

La metodologia que es fa al taller s’anomena Comèdia de la Improvisació seguint al mestre Kheith Johstone que promou la imaginació i l’espontaneïtat  des de la llibertat i la recuperació del poder creatiu del infant. I durant aquests anys de trajectòria s’han anat descobrint les similituds amb la Comèdia de l’Arte del segle XVII a Itàlia.

Amb tot això, el grup de teatre Magín ha creat una forma de treballar innovadora i de creació pròpia, de co-creació, coresponsabilitat i treball en equip on l’autoria és col·lectiva i els actors i actrius no tenen diàlegs determinats o escrits.

Les obres creades són:

-“Una de cal y una de arena”

-El mundo irreconocible”

-Una de Romanos”

-“Ay que me quemo!”

-“Picaresca”

-“Tres gotas y un destino”

-“Un vidente en apuros”

-“Una situación embarazosa”

-“Ultracongelados”

 

El documental

Durant aquest 2021 s’està rodant  un documental que ha comptat amb la direcció de Maria Aizpurua Ayastui, graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster de psicocreativitat.

L’objectiu d’aquest document audiovisual és poder fer visible aquesta experiència artística portada a terme des de Serveis Socials de Mataró i disposar d’un vídeo que resumeixi el projecte mostrant els seus objectius i transmetent  la seva essència per poder-lo presentar a d’altres municipis i al públic en general.

Publicat a