Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou curs teatral a Mataró proposa 21 espectacles per a tots els gustos i edats

Escoltar

El nou curs teatral a Mataró proposa 21 espectacles per a tots els gustos i edats

El 26 de setembre comença el nou curs teatral a Mataró amb una programació que fins al desembre portarà a la ciutat més d’una vintena d’espectacles diversos a través de tres cicles: la Temporada estable de teatre i circ, el Sortim en família i el Fet a Mataró.

Imatge de l'obra "53 diumenges", l'espectacle inicial de la Temporada estable de teatre i circ.  Foto: David Ruano
Imatge de l'obra "53 diumenges", l'espectacle inicial de la Temporada estable de teatre i circ. Foto: David Ruano

Temporada estable de teatre i circ

Pere Arquillué, Àgata Roca,  Lluís Villanueva, Mercè Arànega, Laura Aubert, Anna Sahun, Pep Cruz i els directors Cesc Gay, Àlex Rigola, Guillem Albà i Joan Arqué són alguns dels noms de la nova temporada estable de teatre i circ que començarà el pròxim 1 d’octubre i s’allargarà fins al 12 de desembre.

Una vegada més els grans èxits de la temporada teatral trepitjaran l’escenari del Teatre Monumental oferint cinc espectacles que combinen diferents disciplines com ara el teatre de text, teatre documental i circ.

El tret de sortida el donarà la comèdia “53 diumenges” de Cesc Gay, per donar pas el 23 d’octubre amb “Els gossos”, una comèdia tràgica sobre els secrets d’una família qualsevol. El mes de novembre també hi haurà dos espectacles: el dia 7 l’adaptació teatral de l’exitosa novel·la “Canto jo i la muntanya balla” i el nou projecte d’Àlex Rigola, “23 F Anatomia d’un instant”, que es podrà veure el 20 de novembre. La temporada es clourà el 12 de desembre amb la producció mataronina “De tu a tu”. L’espectacle de circ integrador explora diferents disciplines del gènere, com ara l’acrobàcia amb patins, el clown, la bicicleta acrobàtica o els malabars amb beat box.

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament està adherida al programa Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible.

Del 21 al 30 de setembre es posarà a la venda els nous abonaments per la temporada, que permeten estalviar un 40 % del preu de les entrades dels sis espectacles.  Es podran comprar a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 18 a 20 h). A partir del 27 de setembre es podran comprar les entrades individuals, a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i també al web culturamataro.cat.


Sortim en família

Una vegada més el cicle Sortim en família combina diferents disciplines com el teatre, el circ, la música i les titelles pels més menuts i que és possible gràcies a la feina conjunta entre diferents agents culturals de la ciutat: la Casa de la Música de Mataró, Grup Xarxa Mataró i Binixiflat, amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

El 26 de setembre es farà la festa d’inici de curs amb l’espectacle “Les vacances de Madame Roulotte” de la Cia La Bleda als Jardins de l’Antic Escorxador. A partir d’aquí la programació ja es traslladarà als llocs habituals: Teatre Monumental i Casal Aliança.

Fins al 19 de desembre es podran veure 10 espectacles. El 28 de novembre la Casa de la Música de Mataró oferirà un concert tribut per tal que els menuts de casa descobreixin les cançons de Bob Marley.

El Grup Xarxa ha programat la comèdia que reivindica el paper de les dones a la ciència “Valentina Quàntica” (17 d’octubre), “Tot esperant en Will” (21 de novembre), un musical shakespearià per als menuts amb les magnífiques veus dels integrants d’Egos Petits i la revisió titellaire del clàssic “Hamelí” que signen la companyia Xip Xap (19 de desembre).

Per la seva banda Binixiflat proposa cinc espectacles variats. Començarà el 3 d’octubre amb els pallassos de la companyia Filigranes i el seu “Plis Plas”. Continuarà el 10 d’octubre amb “Gnoma”, un espectacle de titelles sobre la convivència, l'amistat, les diferències i l'acceptació dels altres. El novembre presentaran una comèdia de circ contemporani, 2D2 (7 de novembre) i una adaptació del conte clàssic de Hans Christen Andersen, l’“Aneguet lleig” (14 de novembre). Per acabar el 12 de desembre han programat l’adaptació del “Conte de Nadal” de la companyia Simsalabim, un espectacle musical per quatre actors-cantants.


Fet a Mataró

Can Gassol tornarà a ser l’epicentre de la creació escènica mataronina. La nova temporada del Fet a Mataró, que començarà el 10 d’octubre i acabarà el 12 de desembre permetrà tornar a copsar els camins que prenen diferents propostes escèniques amb cinc assajos oberts d’espectacles en creació i una estrena.

D’entre les creacions cal destacar la participació mataronina tant a l’autoria, com a la interpretació de l’obra “De quan parlàvem de nosaltres”, òpera prima de Minerva Prat (12 de desembre). També de Mataró és Nicoletta Battaglia, intèrpret d’“Hidratica. Reflexions sobre l’aigua en un futur distòpic” (17 d’octubre) i Antonella D'Ascenzi creadora i intèrpret de “Filar. Històries que transcorren al llarg d'un fil” (20 de novembre). També dins el Fet a Mataró es podrà veure l’assaig obert d’una creació de la companyia francesa Das Anark (5 de desembre). Forma part del projecte transfronterer Travesía - Pirineus de Circ, en el qual l’Ajuntament de Mataró participa a través de la Xarxa Transversal. El projecte promou la feina dels artistes de circ dels estats francès i espanyol mitjançant l’acompanyament a la creació, amb l’objectiu d’experimentar noves pràctiques de suport a la creació entorn del diàleg interprofessional, la investigació artística, l’articulació de ponts entre creació i difusió i les relacions entre gestors, productors, artistes emergents i consolidats. Tota la informació dels tres cicles la trobareu aquí.