Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de setembre torna a ser presencial i serà el primer en aplicar el sistema de videoacta

Escoltar

El Ple de setembre torna a ser presencial i serà el primer en aplicar el sistema de videoacta

Es recupera la presencialitat al Ple de Mataró aquest mes de setembre amb una nova distribució dels càrrecs electes al Saló de Sessions per mantenir les distàncies i complir amb l’aforament. La nova distribució impedeix l’entrada de la ciutadania que podrà seguir la sessió en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Una altra de les novetats és l’aplicació del sistema de videoacta, una tecnologia de gestió, publicació i consulta de les sessions plenàries per apropar l'Administració electrònica als ciutadans així com millorar la gestió interna del propi Ajuntament.

El Saló de Sessions amb la nova distribució del mobiliari per mantenir distàncies i aforament permès.
El Saló de Sessions amb la nova distribució del mobiliari per mantenir distàncies i aforament permès.

El Ple ordinari del mes de setembre, previst per dijous 9 de setembre, serà el primer que aplicarà el sistema de videoacta. Aquesta tecnologia permet gestionar, publicar i consultar les sessions plenàries de forma àgil, transparent i amb la garantia de la plena autenticitat ja que compta amb la signatura electrònica de la secretària i del president així com de tots els acords de les sessions.

Els principals beneficis d’aquest nou sistema són:

-Permet gestionar la publicació de les sessions municipals i les actes en format digital i amb plena validesa legal.

-Disposa de diferents vistes del contingut: per a la ciutadania, per als administradors i per als regidors.

- Una vegada publicada la Videoacta, la indexació de les intervencions facilita la seva cerca per persones que intervenen o punts de l’ordre del dia.

La contractació s’ha fet a través del catàleg de l’Associació Catalana de Municipis a l’empresa SEMIC. Aquesta és una de les actuacions emmarcades en el Pla de Mandat (2019-2023) per a la transformació i digitalització de l’Administració per millorar la prestació dels serveis públics.


Primer Ple presencial

El 8 d’abril del 2020 va tenir lloc el primer Ple de la història de la ciutat de forma telemàtica a causa de l’estat d’alarma decretat el 14 de març per la pandèmia de la Covid-19. Des d’aleshores, s’han celebrat amb aquest format fins ara que amb la nova normativa de distanciament i aforament el Ple ordinari del mes de setembre encetarà el curs de forma presencial.

La distribució mantenint la distància dels càrrecs electes ocupa tot l’espai del Saló de Sessions fet que impossibilita la presència de públic i tampoc de mitjans de comunicació. La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Mataró se celebra cada primer dijous de mes, a partir de les 19 h, i la ciutadania la pot seguir en directe pel canal de Youtube.

Abans de cada Ple se celebra l’Audiència Prèvia al Ple (18.30 h), un espai on els ciutadans, a títol individual o en representació d’una entitat, poden expressar un prec o una pregunta sobre temes de competència municipal. Aquest mes de setembre torna també la presencialitat d’aquest espai de participació ciutadana.