Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de formació agroecològica per a joves “Arrelem” enceta la seva segona edició

Escoltar

El programa de formació agroecològica per a joves “Arrelem” enceta la seva segona edició

L’Ajuntament de Mataró, des de les regidories de Joventut i Promoció Econòmica (projecte europeu Social Neet), organitza una nova edició del curs "Arrelem". Aquesta formació està dirigida a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Imatge de la primera edició del curs "Arrelem"
Imatge de la primera edició del curs "Arrelem"


Es tracta d'una formació professionalitzadora en el sector agroecològic adreçada a joves de 18 a 29 anys residents a Mataró i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals, i que es durà a terme del 20 de setembre al 3 de desembre de 2021. Posteriorment a la formació, entre els mesos de desembre i gener, tindran lloc estades pràctiques en empreses del sector agrícola.

Amb aquesta formació les persones participants desenvoluparan les competències bàsiques, instrumentals i laborals, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs, tindrà una part teòrica i una part pràctica que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies. Inclourà, a banda de formació professionalitzadora del sector agroecològic, formació per a millorar les competències lingüístiques en català, digitals i transversals. En el marc de la formació també es duran a terme diferents tallers específics, entre els quals un sobre l’economia social i solidària.

En aquesta segona edició s’incrementaran les hores de formació que passen de 120 a 210 h i es faran estades en empreses cooperatives del sector agrícola del Maresme, amb l’objectiu que posin en pràctica els coneixements adquirits i visquin en primera persona què significa treballar en una cooperativa.

Per tal de tramitar la preinscrició al curs es pot fer a través del formulari en línia o de forma presencial a l’Oficina Jove del Maresme - Sidral amb cita prèvia (93 798 96 49).Les places estan limitades a un màxim de 20 persones. L'Ajuntament de Mataró durà a terme un procés de selecció entre totes les candidatures.

Publicat a