Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acull el primer Congrés internacional DiGRA Espanya, dedicat als videojocs

Escoltar

El TecnoCampus acull el primer Congrés internacional DiGRA Espanya, dedicat als videojocs

Se celebra del 14 al 17 de desembre al TecnoCampus per la iniciativa conjunta dels grups de recerca i tecnologia lúdica del TecnoCampus i del grup ITACA de la universitat Jaume I de Castelló.

El TecnoCampus acull, a partir del 14 de desembre i fins al dia 17 de desembre, el primer Congrés Internacional de DiGRA Espanya (DIGRAES21). Aquest primer congrés té per objectiu assentar el capítol DiGRA España, una versió local de l’associació internacional d’investigació de jocs digitals (DiGRA). Aquest congrés fundacional compta amb la coorganització del grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica, del TecnoCampus-Universitat Pompeu Fabra, i el grup de recerca ITACA, de la Universitat Jaume I de Castelló.

El congrés DIGRAES21 vol ser el punt de trobada de les persones que fan recerca, grups d’investigació i doctorands del país que investiguen el fenomen lúdic, ja sigui des del vessant social, humanista o tecnològic. La temàtica del congrés, sota el lema “El mapa i el joc. Els Game Studies a Espanya”, busca establir una xarxa de coneixement centrada tant en les persones que s’hi dediquen (grups de recerca, doctorands i investigadors), com en la situació de la pròpia disciplina i els estudis i línies de recerca existents al territori.

Comptarà amb 44 presentacions de 68 autors, que es focalitzen en les diferents formes de joc, ja siguin analògics o digitals, així com sobre fenòmens relacionats amb la dimensió lúdica i el seu context. A més, el congrés comptarà amb 3 ponents principals amb gran trajectòria internacional: Susana Tosca (Universitat de Roskilde, Dinamarca), Clara Fernández Vara (NYU Game Center de la Universitat de Nova York) i Nelson Zagalo (Universitat d’Aveiro, Portugal).

Publicat a