Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per forts vents i onatge

Escoltar

L’Ajuntament activa en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per forts vents i onatge

Segons les previsions meteorològiques, emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu fort vent de nord i nord-est que també provoca onades de 2,5 a 3,5 metres.

Arbre caigut pel vent al Parc Central. FOTO: Ajuntament
Arbre caigut pel vent al Parc Central. FOTO: Ajuntament

Davant d’aquest episodi de fort vent i onatge es demana a la població es demana a la població molta precaució en els desplaçaments i també per possibles incidències per caiguda d’arbrat i elements del mobiliari urbà i seguir els consells següents:

 

Si us trobeu a casa:

. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.

. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

Si sou a l’exterior:

. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

. No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

 

Si heu de conduir:

. Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució

. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

En cas d’emergència, si necessiteu ajut, truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Publicat a