Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença dilluns 15 les obres per substituir el paviment de la plaça de Santa Anna i La Rambla en el marc del Pla d’Impuls al Centre

Escoltar

L’Ajuntament comença dilluns 15 les obres per substituir el paviment de la plaça de Santa Anna i La Rambla en el marc del Pla d’Impuls al Centre

Se substituiran més de 2.000 m2 de paviment de la zona central, treballs que es faran en dues fases per reduir les afectacions a la mobilitat de les persones i l’activitat econòmica i social. Aquest any també està prevista la instal·lació de jardineres a la plaça de Santa Anna i La Riera per embellir i omplir de verd aquests espais públics, que són el centre neuràlgic de la vida social mataronina.

L’Ajuntament començarà el proper dilluns, 15 de març, les obres de substitució del paviment malmès de la part central de La Rambla i la plaça de Santa Anna. Aquesta actuació correspon a una de les prioritats del Pla d’Impuls al Centre. La renovació del paviment serà la primera intervenció urbanística que es fa realitat en el marc d’aquest pla estratègic.

En total s’actuarà en una superfície de 2.020 m2. El material que s’utilitzarà serà pedra granítica natural Blanc Aloya, el mateix paviment col·locat en el seu dia a les voreres laterals i a la Riera. Amb el canvi de paviment s’aprofitarà per suprimir el graó actual que crea un desnivell i divideix l’espai. Així, es crearà una plataforma accessible que facilitarà els desplaçaments dels vianants i els actes que hi tenen lloc.

Els treballs es realitzaran en dues fases. Es començarà per La Rambla, entre el carrer de Santa Teresa i el Camí Ral. L’espai de treball es delimitarà amb tanques i els vianants es desviaran per les voreres perimetrals, que no quedaran afectades. Tampoc s’afectaran els accessos a l’aparcament soterrat. La primera fase dels treballs té una durada prevista de màxim 2 mesos, tot i que es vetllarà per escurçar aquest termini. Aquesta fase s’executarà conjuntament amb les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable que realitzarà Aigües de Mataró entre els carrers de Montserrat i de Santa Marta, i que tenen un pressupost de 49.429,86 € entre l'obra civil i la mecànica.

Un cop finalitzat el primer tram es farà la substitució del paviment de la zona central entre la baixada de Santa Anna i el carrer de Santa Teresa. Es preveu que aquesta fase també tingui una durada màxima d’uns 2 mesos, de manera que a mitjan juliol tot el paviment s’hagi substituït.

Durant els treballs s’intentarà afectar el mínim possible les terrasses de les activitats de restauració i s’estan estudiant les possibilitats de traslladar la seva ubicació temporal a ocupacions alternatives en la mateixa zona, com per exemple ocupar una part de la zona de vorera. L’accés als establiments comercials no quedarà afectat ja que la circulació de vianants pels laterals està garantida.

Les obres de renovació de paviment han estat adjudicades a l’empresa TEC RAUL, per un import de 272.397,85 € (IVA inclòs).


Omplir de verd l’espai

Amb l’objectiu d’afegir verd a un espai molt pavimentat, l’Ajuntament també té previst instal·lar properament 73 jardineres entre la plaça de Santa Anna i el tram de La Riera des de Santa Anna fins a la Presó. Aquesta actuació respon a una petició de la ciutadania que, en la confecció dels Pressupostos participatius de 2018, va plantejar realitzar actuacions de millora a la plaça de Santa Anna, on també s’instal·laran 4 bancs nous i 2 jardineres ornamentals.Publicat a