Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 10 joves per ajudar-los a impulsar la seva carrera professional

Escoltar

L’Ajuntament contracta 10 joves per ajudar-los a impulsar la seva carrera professional

El regidor d’Ocupació, Sergi Morales, i el regidor de Joventut i Emancipació Juvenil, Daniel Hurtado, han donat la benvinguda als joves que avui han començat a treballar en diferents serveis municipals.

Els regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales i el regidor  de  Joventut i Emancipació Juvenil, Daniel Hurtado, han rebut als joves que avui han començat a treballar a l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Mataró
Els regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales i el regidor de Joventut i Emancipació Juvenil, Daniel Hurtado, han rebut als joves que avui han començat a treballar a l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Mataró

Els joves contractats, que  tenen entre 16 i 29 anys i amb estudis de formació professional de grau mitjà, superior i estudis universitaris, han començat avui a treballar a l’Ajuntament en el marc del programa Contractació per a persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil –Joves en pràctiques, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Social Europeu, i emmarcat en el Pla Nacional d’Implantació de la Garantia Juvenil.

En aquest programa els joves gaudeixen d’un contracte en la modalitat de pràctiques de sis mesos a jornada completa i durant la seva contractació treballaran en diferents departaments i serveis municipals. Els perfils professionals seleccionats són els d’educador/a d’escola bressol i auxiliar administratius/ves i tècnic/a mig/mitjana d’ocupació.

Els nois i noies contractats són residents a Mataró i rodalies, estan inscrits a l’Oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.

La convocatòria té l'objectiu d'incentivar la contractació laboral en la modalitat de pràctiques de persones joves amb formació per millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps.

Així doncs, es persegueix que aquests joves adquireixin una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional o universitària, iniciïn la seva carrera professional o bé que millorin el seu perfil per ser més competitius en el mercat de treball. D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.

Els nois i noies compten amb el suport d’un tutor/a d’empresa que en garanteix la correcta incorporació i desenvolupament.