Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta onze dones en situació d’atur a través del programa Treball i formació del SOC

Escoltar

L’Ajuntament contracta onze dones en situació d’atur a través del programa Treball i formació del SOC

Aquest matí s’ha donat la benvinguda a les onze dones que ha contractat l’Ajuntament mitjançant la convocatòria del programa Treball i Formació promogut pel SOC, en la línia DONA. Aquest programa està subvencionat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i està cofinançat pel Fons Social Europeu.

El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, donant la benvinguda a les dones contractades. Foto: Ajuntament de Mataró
El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, donant la benvinguda a les dones contractades. Foto: Ajuntament de Mataró

Els contractes tenen una durada de dotze mesos i se n’han pogut beneficiar dones provinents de situacions de violència de gènere i dones en risc de caure en situacions d’atur de llarga durada, preferentment majors de 52 anys, i prioritzant factors de vulnerabilitat o discapacitat. L’objectiu d’aquestes contractacions és millorar la seva ocupabilitat oferint-los un contracte laboral a jornada completa, una formació obligatòria pròpia del programa, i tutorització i seguiment durant els programes per facilitar el seu posterior accés al mercat laboral.

Els perfils professionals de les onze persones contractades són: peons, auxiliars de serveis, auxiliars administratives i informadores.

Totes les dones participants en el procés de selecció han estat derivades des de l'Oficina de Treball del SOC i reunien el requisit bàsic de trobar-se inscrites com a demandant d'ocupació no ocupada, i les situacions descrites. La selecció l’ha duta a terme un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i Organització i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

Línia DONA del programa de Treball i formació

El programa Treball i Formació ja fa uns anys que ofereix contractació laboral a persones que estan en situació d’atur per a diversos projectes i serveis d’interès públic i de caràcter social de l’Ajuntament de Mataró. Aquesta vegada, el programa es focalitza en la línia adreçada a dones en situacions d’especial vulnerabilitat, provinents de les situacions descrites: víctimes de violència de gènere, o en risc de caure en situació d’atur de llarga durada.