Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca 10 places d’agent de Policia Local a cobrir temporalment en comissió de serveis

Escoltar

L’Ajuntament convoca 10 places d’agent de Policia Local a cobrir temporalment en comissió de serveis

Hi poden optar agents en actiu en altres policies locals de Catalunya i les sol·licituds es poden presentar fins al 16 de febrer. Paral·lelament, en les properes setmanes s’iniciarà el procés de selecció per a la cobertura definitiva d’aquesta desena de places vacants al cos.

L’Ajuntament ha obert la convocatòria de 10 llocs de treball d’agent de la Policia Local a cobrir provisionalment en comissió de serveis. Es tracta d’un tipus de cobertura temporal d’una durada màxima de 2 anys al qual poden optar agents que estiguin en actiu en altres policies locals, i que també és extensiu a agents d'altres cossos policials a Catalunya.

Paral·lelament a la cobertura provisional de les vacants mitjançant comissió de serveis, en les properes setmanes està previst que s’iniciï el procediment per a la cobertura definitiva d’aquesta desena de places d’agent de Policia Local, a les quals s’hi sumaran les vacants que es produeixin des del moment actual fins a la data de la convocatòria. Aquest procés s’allargarà aproximadament un any i mig, ja que un cop finalitzat el procés selectiu a l’Ajuntament, els futurs agents han de formar-se durant 9 mesos a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (Mollet del Vallès).

Les sol·licituds per optar a la cobertura d’una de les 10 places d’agent en comissió de serveis es poden presentar fins al 16 de febrer a través del web municipal.

 

2 comandaments i 19 agents

Durant el 2020, es van incorporar al cos 19 agents per cobrir places que havien quedat vacants. Aquestes vacants que es generen al cos policial es deuen principalment al fet que part de la plantilla entra en el període de jubilació voluntària -en base al Reial Decret 1449/2018, de 14 de desembre, els policies locals poden acollir-se a la jubilació voluntària a partir dels 59 anys-.

El relleu generacional al cos també s’ha començat a treballar en l’estructura de comandaments, amb la incorporació aquest 2021 de l’intendent Xavier Santajuliana, que disposa del segon major rang dins del cos i desenvolupa les funcions de sotscap de la Policia Local; i l’inspector Marc Corominas, que desenvolupa les funcions de responsable de l’àrea operativa.

Publicat a