Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament finalitza la renovació de l’enllumenat públic del Pla d’en Boet

Escoltar

L’Ajuntament finalitza la renovació de l’enllumenat públic del Pla d’en Boet

L’actuació forma part del Pla Director de l’Enllumenat Públic i del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC), i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica. Les obres comporten un estalvi energètic superior al 50 %, i han dotat amb nou enllumenat ornamental la xemeneia de l’antiga fàbrica Tíntex i amb una il·luminació més segura amb perspectiva de gènere l’espai de La Pollancreda.

Il·luminació de la xemeneia de l'antiga Tíntex. Foto: JV
Il·luminació de la xemeneia de l'antiga Tíntex. Foto: JV

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de renovació de l’enllumenat públic a tota la part residencial del barri de Pla d’en Boet, actuant també en el límit amb el barri de l’Eixample que representa l’avinguda de Francesc Macià. En concret, les actuacions s’han dut a terme a l’avinguda de Lluis Companys, avinguda de Francesc Macià, carrer de Ciutat Freta, carrer d’Alarona, carrer de Sant Cugat, passatges del Pla d’en Boet (Comtes Mir i Borrell, Jaume II,…), voltants del Clos Arqueològic de Torre Llauder, Parc de la Pollancreda, carrer de Roma, carrer de Sant Valentí, carrer de Javier Castaños, carrer de Llauder, plaça de l’Assemblea de Catalunya i passeig de Pau Claris.

Les obres, iniciades el passat setembre, van ser adjudicades a Electricitat Boquet, SL per un import de 380.677,08 €. Han consistit en la renovació del cablejat elèctric i la reubicació i substitució de punts de llum per tecnologia LED. També s’ha fet obra civil per reduir el nombre de quadres. Els nous quadres d’enllumenat disposen de tots els mecanismes de mesura, control i protecció, i se’ls ha dotat de sistema de telegestió. La major vida útil dels LEDs, juntament amb la reducció del número de quadres de comandament, reduirà el cost de manteniment de les instal·lacions.

Els treballs han permès millorar la qualitat lumínica d’aquests carrers, que ara disposen d’una il·luminació més uniforme i una millor reproducció cromàtica que permet apreciar més els colors dels objectes de l’espai públic. La renovació de l’enllumenat suposa un estalvi energètic superior al 50 % i una reducció de la contaminació lumínica, ja que hi ha un menor flux lluminós cap al cel.

A més, l’actuació ha permès dotar d’ il·luminació ornamental la xemeneia de l’antiga fàbrica Tíntex, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. Així mateix, s’ha millorat l’enllumenat del Parc de la Pollancreda per convertir-lo en un espai més segur. Aquesta acció en concret és un dels resultats de les marxes exploratòries que l’Ajuntament va organitzar al 2019 per donar veu a les dones a l’hora de planificar actuacions de millora de l’enllumenat de l’espai públic des de la perspectiva de gènere. Les marxes es van fer en el marc del III Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania (2018-2022) i del Pla Director de l’Enllumenat Públic.


Fons FEDER

Els treballs executats formen part del projecte “Procés d’impuls de la Transició Energètica de Mataró” que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER), amb un ajut global d’1.361.321,59 €.Galeria d'Imatges

Publicat a