Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la barreres per tancar els accessos a les rieres en cas de fortes precipitacions

Escoltar

L’Ajuntament instal·la barreres per tancar els accessos a les rieres en cas de fortes precipitacions

Seran un element de protecció en cas de riuades. De moment es col·loquen quatre barreres per tancar accessos en els punts de més risc de la riera de Sant Simó i la riera d’Argentona.

Una de les barreres instal·lades. Foto: Ajuntament
Una de les barreres instal·lades. Foto: Ajuntament

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal inclòs al Document Únic de Protecció Civil de Mataró preveu tancar els accessos i camins que travessen les rieres en cas de fortes precipitacions, actuació que fins ara duia a terme la Policia Local instal·lant tanques d’obra. Com a millora de la seguretat en situacions de risc, l’Ajuntament ha decidit instal·lar un tancament fix, consistent en barreres metàl·liques de tub de 80 mm de diàmetre que es baixaran per barrar el pas i quedaran tancades amb un pestell i una cadena.

Les barreres s’estan instal·lant des d’ahir a la riera de Sant Simó i a la riera d’Argentona. En el cas de la riera de Sant Simó s’han instal·lat dues barreres de 9 i 7 metres que tancaran els accessos a Vallveric, i una tercera de 6 metres a la desembocadura a tocar de platja, separada de les vies del tren per pilones de fusta. La quarta barrera, de 6 metres, s’instal·la a la riera d’Argentona, a la cruïlla dels carrers de la Cosidora i de la Bobinadora. La instal·lació de cadascuna de les barreres fa necessari deixar tancat l’accés durant unes hores per garantir l’enduriment del formigó.

Els treballs, que es preveu quedin enllestits la setmana que ve, els executa l’empresa Disseny Barraca i tenen un cost d’11.850,74 €. L’actuació correspon a una prova pilot que pot ser ampliable a altres punts de risc d’inundacions.


Galeria d'Imatges

Publicat a