Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre un procés de consulta pública prèvia per elaborar la nova Ordenança de Civisme i Convivència

Escoltar

L’Ajuntament obre un procés de consulta pública prèvia per elaborar la nova Ordenança de Civisme i Convivència

Les organitzacions i entitats, i la ciutadania en general, poden fer arribar les seves aportacions fins al 5 d’abril a través de la plataforma de participació Decidim, des del web municipal.

L’Ajuntament de Mataró acaba d’impulsar el procés participatiu per a la redacció d’una nova Ordenança de Civisme i Convivència. Fins al 5 d’abril, organitzacions, entitats i ciutadania en general poden fer arribar les seves propostes a través de l’espai participatiu Decidim, al web municipal.

La convivència cívica és un element fonamental per a la seguretat i la qualitat de vida de la ciutat, els barris i les persones. Es defineix i construeix socialment sobre la base d’uns valors de llibertat, respecte, tolerància i igualtat que estan en constant evolució i reinterpretació. És a dir, la societat va redefinint les seves prioritats i demandes pel que fa una millor regulació de determinades conductes que pertorben el normal desenvolupament de la convivència pública i veïnal.

La nova ordenança haurà de donar resposta a l’objectiu comú de construir una ciutat on conviure amb la major tolerància, civisme i respecte pels drets de tots i totes. Per aquest motiu, perquè afecta a tota la ciutadania, l’Ajuntament fa una crida a participar en el debat per recollir al màxim les sensibilitats i demandes de tothom en relació a la convivència tant a l’espai públic com comunitari.

La nova normativa substituirà l’Ordenança de Civisme actual, que data de 2005 i va ser modificada al 2014. L’Ajuntament preveu que quedi aprovada durant aquest any.


Publicat a