Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou les relacions empresarials i comercials entre empreses de Mataró i Cracòvia

Escoltar

L’Ajuntament promou les relacions empresarials i comercials entre empreses de Mataró i Cracòvia

Una delegació de l’Ajuntament, encapçalada per la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, ha realitzat un viatge a la ciutat polonesa amb l’objectiu d’establir connexions i explorar oportunitats que siguin beneficioses per a Mataró i per al teixit empresarial de la ciutat.

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, amb el director de la Cambra de Comerç de Cracòvia. FOTO: Ajuntament
La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, amb el director de la Cambra de Comerç de Cracòvia. FOTO: Ajuntament

El viatge, que ha estat promogut per l’Oficina d’Oportunitats de l’Ajuntament de Mataró, ha permès establir contactes amb l’Ajuntament de Cracòvia, la Universitat Politècnica de Cracòvia així com amb importants clústers empresarials i la Cambra de Comerç d’aquesta ciutat polonesa. Com a resultat s’han tancat acords de col·laboració per connectar empreses de Mataró que disposin de projectes que puguin encaixar amb els d’empreses de Cracòvia de manera que esdevinguin partnerships.

La delegació de Mataró, que ha comptat amb la presència de la regidora de Promoció de Ciutat i un representant del TecnoCampus, ha mantingut una trobada amb membres del Kraków Technology Park (KPT) que ha derivat en l’acord de futures col·laboracions per a la presentació conjunta de projectes que optin a finançament europeu. Així mateix, s’ha acordat treballar en un conveni empresarial amb el TecnoCampus per facilitar els intercanvis entre empreses i obrir mercat en els dos països.

A banda de formalitzar col·laboracions per treballar com a socis de la Universitat Politècnica de Cracòvia per presentar conjuntament projectes que optin a obtenir finançament europeu, aquesta universitat ha acceptat impulsar accions amb el TecnoCampus per promocionar la mobilitat entre els estudiants dels dos centres.

La Cambra de Comerç de Cracòvia ha proposat d'apadrinar Mataró per entrar en el "Club de Kiev", entitat que agrupa cambres de comerç de diferents ciutats europees. També s’ha acordat l’organització d’una trobada internacional entre aquesta associació empresarial polonesa i la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials de Mataró i el Maresme (FAGEM) i la PIMEC per poder crear lligams empresarials amb empresaris mataronins.

Durant l’estada a Cracòvia, la delegació de Mataró ha visitat el camp d’extermini nazi d’Auschwitz on la regidora Núria Moreno ha fet, en nom de Mataró, una ofrena floral en reconeixement de les víctimes del nazisme. També ha assistit a la inauguració de l’exposició «Arte contemporáneo español del s. XXI. Colección Bassat» que es pot visitar a l’Instituto Cervantes de Cracòvia fins al 16 de gener.