Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament vol tenir platja per a gossos aquest estiu i aposta per substituir algunes guinguetes per ‘food trucks’

Escoltar

L’Ajuntament vol tenir platja per a gossos aquest estiu i aposta per substituir algunes guinguetes per ‘food trucks’

Les persones interessades a regentar una guingueta o un altre dels serveis de temporada a les platges de Mataró poden presentar les seves ofertes per optar a l’adjudicació a partir de diumenge 21. L’espai per a ciutadania amb gossos ocuparia una part de la platja de Ponent i es crea com a un nou servei vinculat a la concessió d’una food truck.

Guingueta a la zona de dunes de la platja de Mataró, l'estiu passat
Guingueta a la zona de dunes de la platja de Mataró, l'estiu passat

L’Ajuntament ha publicat els plecs de condicions per optar a explotar els serveis de temporada de  les platges de Mataró per al període 2021-2024. Les persones interessades a regentar alguna de les activitats poden consultar els requisits a la plataforma de contractació pública i presentar les sol·licituds del 21 de febrer al 13 de març (fins a les 9 h).

Entre les novetats destacades, l’Ajuntament aposta aquest any per habilitar una espai per a ciutadania amb gossos a una part de la platja de Ponent. La gestió i control d’accés d’aquest nou servei es vincula a l’explotació d’una food truck amb terrassa per a 5 taules que es preveu a la mateixa platja en substitució de la guingueta de gelats que s’instal·lava altres anys. Així, l’adjudicatari de la food truck haurà d’assumir també amb personal propi el control d’accés a la platja, a la qual només hi accediran els gossos identificats amb cens; donar informació a les persones usuàries, especialment del comportament dins de la platja de gossos; i fer el seguiment i comunicació de possibles incidències a l’Ajuntament.

Es preveu que l’espai destinat a ciutadania amb gossos funcioni de l’1 de juny al 30 de setembre en horari de 10 h a 19 h, i estigui delimitat i tancat perimetralment per l’Ajuntament, ocupant una part de la platja.

A la platja del Varador es preveuen 4 guinguetes de restaurant amb terrassa i 1 guingueta de lloguer de petites embarcacions. Com a diferència respecte a altres anys, s’elimina la guingueta de gelats que hi havia al mig de la platja del Varador per qüestions de seguretat i evacuació.

A la platja del Callao, els serveis que s’ofereixen per a la seva explotació per part dels possibles interessats són una food truck amb terrassa, una guingueta de restaurant amb terrassa, una guingueta amb terrassa i una zona recreativa flotant amb terrassa. Per últim, a la platja de Sant Simó es preveu una guingueta amb terrassa.

Els sol·licitants de guinguetes a les platges del Varador, Callao i Sant Simó poden presentar oferta també per tenir gandules i para-sols, ocupant una superfície màxima de 60 m2, i consignes dins de la mateixa estructura de la guingueta. Tots els serveis de temporada de platja es podran dur a terme tal i com estan contemplats als plecs si hi ha ofertes interessades i reben l’autorització corresponent.


Criteris de valoració de les ofertes

Pel que fa als criteris de valoració, en el cas de les guinguetes i food truck de la platja de Ponent l’oferta econòmica suposarà fins al 50% de la puntuació mentre que a l’altre 50% es tindran en compte temes com l’estètica de les guinguetes, l’oferta gastronòmica o aspectes de qualitat turística.

En el cas de la food truck de la platja de Ponent i el servei de gestió de la platja de gossos els plecs valoren també que els sol·licitants siguin empreses o entitats que acreditin experiència en la gestió animalista i de caràcter ambiental.

En tots els casos es tindran en compte criteris de preferència en cas d’empat en les ofertes, i es desestimaran les ofertes desproporcionades.

La durada de l’autorització per als serveis de temporada a les platges serà de quatre anys. Les instal·lacions s’hauran de desmuntar un cop finalitzi cada temporada. Els serveis podran funcionar entre l’1 d’abril al 30 de setembre, i l’obertura serà obligatòria de l’1 de juny a l’11 de setembre.

La vigència de les autoritzacions queda sotmesa a l’aprovació del Pla d’usos i serveis de temporada de les platges de Mataró per part de les administracions competents per a cada temporada.


Publicat a