Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enllumenat de Cirera i Rocafonda substitueix els seus punts de llum per tecnologia LED

Escoltar

L’enllumenat de Cirera i Rocafonda substitueix els seus punts de llum per tecnologia LED

Aquesta actuació forma part del Pla director de l’enllumenat públic. Es preveu substituir més de 700 llumeneres que funcionaven amb vapor de sodi i altres tecnologies obsoletes i que ja havien arribat al final de la seva vida útil.

Àmbit d'actuació del canvi de llumeneres a Cirera i Rocafonda.
Àmbit d'actuació del canvi de llumeneres a Cirera i Rocafonda.

L’Ajuntament comença aquesta setmana els treballs de substitució de les 702 llumeneres dels fanals dels barris de Cirera i Rocafonda. Aquesta actuació millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat públic d’aquests dos barris de Mataró, permetent un estalvi de consum i per tant també econòmic, i millorarà també els nivells lumínics.

Es preveu que l’estalvi energètic aconseguit amb aquest canvi sigui del 56 %.

S’hi instal·laran tres models de llumeneres diferents en funció del carrer i l’alçada dels fanals. Els treballs s’han adjudicat a les empreses Novatilu SL i Benito Urban SL. Tindran una durada aproximada de 3 mesos i un cost conjunt de 100.000 € (IVA inclòs).

L’actuació forma part del Pla director de l’enllumenat, que s’està desenvolupant des de 2018 i preveu accions fins al 2025, entre elles la substitució dels punts de llum de vapor de sodi. Dels 16.500 punts de llum que hi ha a Mataró un 79% ja funcionen amb tecnologia LED (queden uns 3.500 per substituir, els de Cirera i Rocafonda entre ells). L’objectiu és aconseguir instal·lacions més eficients a nivell lumínic, econòmic i mediambiental. Quan s’acabin d’implementar les actuacions previstes pel Pla, el consum de l’enllumenat públic s’haurà reduït en 1,2 milions de Kwh/any (equivalent a 200.000 €/any) i haurem deixat d’emetre 479 Tn de C02/any a l’atmosfera.


Publicat a