Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola de Feminismes i LGTBI es reprèn per la campanya del 8M que posa l’accent en els feminismes en plural

Escoltar

L’Escola de Feminismes i LGTBI es reprèn per la campanya del 8M que posa l’accent en els feminismes en plural

L’Escola de Feminismes i LGTBI, que va posar-se en marxa el març del 2020 com un espai de trobada i reflexió format per un conjunt d’activitats mensuals, es reprèn ara coincidint amb la campanya del Dia Internacional de les Dones, el 8M. La programació del 8M, amb més d’una vintena de propostes, comptarà amb la conferència “Que no parlin de nosaltres” a càrrec de l’escriptora Najat El Hachmi, el III Sorori-Art i la Jornada del 6 de març “Feminismes en diàleg.”

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i al voltant d’aquesta jornada reivindicativa, la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI organitza un programa d’activitats per parlar enguany de Feminismes en plural, per reconèixer i posar en valor les diferents perspectives del moviment feminista. Una vintena d’activitats per posar sobre la taula el debat amb les aportacions de persones expertes de diferents àmbits que juntament amb la participació dels teixit associatiu de la ciutat puguin oferir a la ciutadania una panoràmica diversa de l’estat del tema en aquests moments.

La lectura del manifest del 8M i la concentració que es feia cada any davant de l’Ajuntament s’ha transformat en d’altres accions virtuals i en petit format per adaptar-se a la situació de la pandèmia de la Covid-19.

La conferència institucional serà el 10 de març, a les 19 h, i anirà a càrrec de l’escriptora Najat El Hachmi. La xerrada amb el títol “Que no parlin de nosaltres” es podrà seguir en directe a www.mataro.cat/endirecte i a posteriori es podrà visionar al canal de YouTube de l’Ajuntament de Mataró.

 

Najat El Hachmi (Nador, 1979)

Premi Nadal 2021 amb el seu llibre “El lunes nos querrán”, la història de dues joves de família musulmana, residents en la perifèria d’una ciutat indeterminada, unides per una forta amistat perquè ambdues ho tenen tot en contra per realitzar-se com a persones: el sexe, la procedència i la classe social.

L’escriptora Najat El Hachmi és llicenciada en Filologia àrab per la Universitat de Barcelona (UB) i va aconseguir el Premi Ramon Llull l’any 2007 pel seu llibre “L’últim patriarca”. És col·laboradora de diferents mitjans de comunicació i entre els seus llibres destaquen “Siempre han hablado por nosotras”, “La filla estrangera” i “La caçadora de cossos”, entre d’altres.

La programació del 8M tornarà a comptar amb una nova edició del Sorori-Art, organitzat conjuntament amb la Xarxa d’Espais Joves de Mataró, que se celebrarà el 13 de març amb activitats presencials a la carpa del Parc Central. Pel matí hi haurà una activitat familiar a càrrec de la Companyia “Vivim del Cuentu” i a la tarda les actuacions musicals de “Miss Raissa” i “Las Maruja Limón”. A les activitats, totes gratuïtes, es podrà accedir fent reserva prèvia.

De la vintena d’activitats entorn el 8M es destaca també la Jornada “Feminsmes en diàleg” prevista pel 6 de març que compta amb la participació de Clara Serra, Laura Macaya Cristina Garaizabal, Sam Fernández i Gemma Altell, activitats que formen part de l’Escola de Feminismes i LGTBI.

 

Escola de Feminismes i LGTBI

L’Escola de Feminismes i LGTBI de Mataró neix per posar de manifest la llarga trajectòria de la ciutat en el desenvolupament de polítiques d’igualtat dona-home i per refermar el compromís com a ciutat clarament feminista que treballa per la diversitat sexual i de gènere en coordinació amb les aportacions dels teixit associatiu.

El plantejament de l’escola és abordar mensualment un àmbit temàtic a través de diferents activitats i persones expertes en les matèries amb la següent programació:


Març: Feminismes Diversos

Abril: Aliances feministes i noves masculinitats

Maig: Cossos dissidents

Juny: Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI (28J)

Setembre: Dia Internacional contra la Tracta i el tràfic de persones (23S)

Octubre: Envelliment i memòria. Sexualitats i gent gran des d’una perspectiva feminista

Novembre: Feminismes i realitats adverses.


L’Escola de Feminismes i LGTBI és una de les accions que recull el III Pla d’Igualtat de Gènere per la Ciutadania de Mataró i també engloba una de les accions estratègiques, la 120, del Pla de Mandat 2019-2023. Aquesta iniciativa coincideix amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 que fa referència a totes aquelles accions dirigides a aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes.

Publicat a