Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina d’Orientació Educativa es posa en marxa per orientar la ciutadania al llarg de la vida

Escoltar

L’Oficina d’Orientació Educativa es posa en marxa per orientar la ciutadania al llarg de la vida

Reduir la taxa d’abandonament escolar, millorar l’equitat educativa i donar una resposta a la necessitat d’acompanyament acadèmic al llarg de la vida són els principals objectius de l’Oficina d’Orientació Educativa de Mataró. El nou servei es troba a l’edifici de Tres Roques, a la planta baixa, on es fa atenció personalitzada a tota la ciutadania en matèria educativa amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L'Oficina d'Orientació Educativa es troba a l'edifici de Les Tres Roques. Foto: Romu Gallofré
L'Oficina d'Orientació Educativa es troba a l'edifici de Les Tres Roques. Foto: Romu Gallofré

L’alcalde, David Bote, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales i el regidor de Joventut, Dani Hurtado, han visitat avui l’Oficina d’Orientació Educativa que es troba a l’edifici de Tres Roques de Cerdanyola. La ciutadania podrà rebre assessorament, informació i orientació a nivell acadèmic i de les sortides formatives que més s’adaptin a la seva situació personal.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la prioritat 23 del Pla de Mandat 2019-2023 de garantir el dret a l’educació de qualitat amb la reducció de l’abandonament escolar. La posada en marxa del nou servei ha estat possible mitjançant el projecte Noves Oportunitats Educatives 4.0 de la Diputació de Barcelona que ha triat Mataró com una de les vuit ciutats de la demarcació en la seva estratègia en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i la reducció de les desigualtats socials.

El nou servei, que ha entrat en funcionament el 19 d’octubre, és per tota la ciutadania però el públic objectiu són:

-els alumnes de 2n, 3r i 4t de l’ESO que abandonen o estan en risc d’abandonament dels estudis

- els graduats en l’ESO que no continuen estudiant ja sigui perquè es troben en llistes d’espera de la FP o perquè es troben en situació de recerca de feina

-els alumnes que abandonen una formació postobligatòria sense finalitzar-la

-persones que requereixen respostes en l’àmbit educatiu i que es posen en contacte a través del Consell de la FP

-persones adultes que cerquen itineraris formatius al llarg de la vida

A Mataró, l’Oficina d’Orientació Educativa donarà cabuda a programes d’orientació i acompanyament que ja fa anys es duen a terme des de la Direcció d’Ensenyament com el web wwww.estudiaramataro.cat, el dispositiu de llistes d’espera i el servei d’assessorament acadèmic. També estarà vinculada a altres projectes com la Setmana de la Informació i Orientació Professional (SIOP), el Dispositiu Local d’Inserció (DLI) o la comissió d’orientació del Consell de la FP,  compartits amb el Servei d Ocupació i Joventut, i altres accions que estan encaminades a orientar la ciutadania en el seu creixement educatiu i professionalitzador.


Horari i cita prèvia

L’Oficina d’Orientació Educativa atendrà presencialment els dimarts de 9 a 13 h i de 15 a 17 h i els dijous de 9 a 13 h. En la resta d’horari es pot trucar al 93 758 26 76 o enviar un correu electrònic a orientacioeducativa@ajmataro.cat

A nivell de personal, hi haurà un equip de dos tècnics d’integració social i un de programes educatius.

Publicat a