Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral ofereix noves formacions en línia per Setmana Santa

Escoltar

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral ofereix noves formacions en línia per Setmana Santa

Els cursos, que s’han de fer online, són de monitor o monitora de lleure infantil i de menjador escolar. La titulació que s’obté amb la superació d’aquests cursos és obligatòria per poder optar a treballar en el sector del lleure i en els menjadors escolars.

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral (servei ofert pel Servei de Joventut de l'Ajuntament de Mataró) programa al llarg de l’any diferents cursos a càrrec d’escoles de formació reconegudes per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Des de l'Oficina Jove del Maresme - Sidral s'ofereix una programació anual de cursos en l’àmbit de la formació en el lleure amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones joves una oferta que faciliti la formació d’aquelles persones que estan fent tasques de voluntariat a esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, o aquelles que vulguin desenvolupar activitats professionals en l’àmbit del lleure infantil o juvenil.

Aquestes actuacions s'emmarquen en l'acció 133. "Formació en el lleure" del Pla Jove x Mataró 2018-2022 que es correspon a l'objectiu 3.2.1. relatiu a "donar suport i visibilitat a l'educació en el lleure garantint el seu caràcter inclusiu i reconeixent el seu paper transformador".

Enguany s'ha considerat oportú ampliar l'oferta d'activitats formatives més enllà de la formació en el lleure, incorporant altres formacions que poden ser d'interès pel col·lectiu jove. Degut a les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia de la Covid-19, s'ha considerat adient i oportú oferir aquestes formacions en la modalitat en línia.

A l'hora de programar aquestes activitats s'han tingut en compte les necessitats i propostes expressades per les persones joves a través de diferents canals, com poden ser les xarxes socials de Mataró Jove o els formularis de valoració de les formacions portades a terme amb anterioritat. 

A continuació es concreten diferents informacions relatives a les activitats formatives que s'ofereixen per aquesta Setmana Santa:

  • Curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil

És la formació bàsica per intervenir en activitats de lleure infantil i juvenil. Proporciona eines per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats: aplicant tècniques específiques d'animació grupal, incidint en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. 

La formació va a càrrec de l’Escola Traç. El curs consta de 310 hores, de les quals 125 corresponen a l’etapa lectiva, 160 hores corresponen a les practiques i 25 a l'elaboració de la memòria.

La formació es portarà a terme en format online, del 29 de març al 15 d’abril de 2021, a través de la plataforma moodle, amb videoconferència de tot el grup-classe un dia a la setmana. El preu general del curs és de 175 €.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de l’escola de formació:http://trac.diomira.net/

El requisit a complir per a accedir al curs és ser major de 18 anys a l’inici d'aquest. S'entregarà el títol oficial de Monitor/a de Lleure un cop realitzat el curs, superades les pràctiques i aprovada la memòria de practiques per part de la Generalitat de Catalunya.

  • Monogràfic monitor/a de menjador escolar

L’objectiu és dotar a l’alumne de les capacitats per a treballar en un entorn educatiu de menjador escolar, essent capaç de treballar de manera conjunta amb l’equip de mestres, infants i famílies. També es treballa la singularitat de l’espai educatiu escolar dels migdies, així com les competències en hàbits i alimentació saludable.

La formació va a càrrec de l’Escola Lliure el Sol. La durada del curs és de 20 hores i s'impartirà els dies 20, 21, 27, 28, 29, 30 i 31 de març i 1 d'abril de 2021, amb sessions en línia de 18.30 a 20.30 hores.

El preu és de 70 € i les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web de l’escola de formació: http://www.escolaelsol.org/


Aquesta oferta d’activitats formatives continua reforçant l’aposta del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Mataró per la formació i la capacitació de les persones joves com a eina de desenvolupament competencial i social. Al llarg de l'any 2021 s'aniran oferint noves programacions de cursos adaptades a les necessitats i motivacions dels i les joves de la ciutat.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Jove del Maresme - Sidral (Plaça de Miquel Biada, 5. 08301 Mataró. Tel.: 93 798 96 49. Correu electrònic: maresme@oficinajove.cat).

Publicat a