Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa dues noves formacions en el lleure

Escoltar

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa dues noves formacions en el lleure

Els cursos que es fan durant els mesos d’abril, maig i juny són per a persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil i són per a obtenir la titulació de Monitor/a de lleure infantil i juvenil i de Vetllador/a per alumnes amb necessitats educatives especials.

Al llarg del curs, des de l'Oficina Jove del Maresme – Sidral, servei ofert pel Servei de Joventut de l'Ajuntament de Mataró, es programen diferents cursos a càrrec d’escoles de formació reconegudes per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Des de l'Oficina Jove del Maresme - Sidral s'ofereix una programació anual de cursos en l’àmbit de la formació en el lleure  amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones joves una oferta que faciliti la formació d’aquelles persones que estan fent tasques de voluntariat a esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, o aquelles que vulguin desenvolupar activitats professionals en l’àmbit del lleure infantil o juvenil. Aquestes actuacions s'emmarquen en l'acció 133. "Formació en el lleure" del Pla Jove x Mataró 2018-2022 que es correspon a l'objectiu 3.2.1. relatiu a "donar suport i visibilitat a l'educació en el lleure garantint el seu caràcter inclusiu i reconeixent el seu paper transformador".

En col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i finançades per la Cambra de Comerç, les dues formacions oferides són per a joves inscrits/es a la Garantia Juvenil, per tant, les persones que podran gaudir de qualsevol d’aquest dos cursos han de complir una sèrie de característiques:

  • Estar inscrit/a a la Garantia Juvenil, en cas de no estar-ho es poden posar en contacte amb l’Oficina Jove del Maresme Sidral (Plaça de Miquel Biada, 5. 08301 Mataró. Tel.: 93 798 96 49. Correu electrònic: maresme@oficinajove.cat), on s’informarà de com fer el tràmit.
  • Tenir 18 anys o més i no superar els 30 anys d’edat.
  • Estar en situació d’atur.
  • No haver participat abans de la formació a un programa PICE de la Cambra de Comerç.

A continuació es concreten diferents informacions relatives a les activitats formatives que s'ofereixen:

  • Curs de Monitor/a d’activitats de Lleure infantil i juvenil

És la formació bàsica per intervenir en activitats de lleure infantil i juvenil. Proporciona eines per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats: aplicant tècniques específiques d'animació grupal, incidint en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. 

La formació va a càrrec de l’Institut de Formació  de la Fundació Pere Tarrés. El curs consta de 215 hores lectives més 160 hores de pràctiques en activitats de vacances: colònies, casals, campaments.

La formació es portarà a terme de manera presencial a la sala polivalent del Centre Cívic Cerdanyola (Carrer de Ramon Berenguer III, 82. Mataró) del 26 d’abril al 25 de juny de 2021, de dillluns a divendres, en un horari comprès entre les 9 i les 14 hores.

El curs és gratuït pels alumnes i les alumnes,  finançat en la seva totalitat per la Cambra de Comerç, sempre que els joves i les joves estiguin inscrits/es a la Garantia Juvenil.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de l’Institut de Formació:

En cas d’haver-hi més inscripcions que places, es procedirà a realitzar un sorteig.

S'entregarà el títol oficial de Monitor/a de Lleure un cop realitzat el curs, superades les pràctiques i aprovada la memòria de pràctiques per part de la Generalitat de Catalunya.

  • Vetllador/a per alumnat amb necessitats educatives especials

Els objectius principals del curs són Introduir-se en els conceptes fonamentals de l'educació especial i marc legal a Catalunya, conèixer les funcions de l'auxiliar d'educació especial en el marc escolar, conèixer les característiques dels nens amb discapacitat i/o trastorns i adquirir els Instruments necessaris per donar resposta a les Necessitats de Suport educatiu dels infants amb Necessitats educatives especials.

La formació va a càrrec de l’Institut de formació de la Fundació Pere Tarrés, són 125 hores lectives.

La formació es portarà a terme de manera presencial al Centre Cívic Molins (Carrer de Nicolau Guanyabens, 23. Mataró) del 17 de maig al 18 de juny de 2021, de dillluns a divendres, en un horari comprès entre les 9 i les 14 hores.

El curs és finançat en la seva totalitat per la Cambra de Comerç, sempre que els joves i les joves estiguin inscrits/es a la Garantia Juvenil.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de l’institut de formació: https://www.peretarres.org/es

En cas d’haver-hi més inscripcions que places, es procedirà a realitzar un sorteig.

A la finalització de la formació s’obtindrà un certificat acreditatiu d'assistència emès  pel centre de formació Fundació Pere Tarrés.

Aquesta oferta d’activitats formatives continua reforçant l’aposta del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Mataró per la formació i la capacitació de les persones joves com a eina de desenvolupament competencial i social. Al llarg de l'any 2021 s'aniran oferint noves programacions de cursos adaptades a les necessitats i motivacions dels i les joves de la ciutat.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Jove del Maresme - Sidral (Plaça de Miquel Biada, 5. 08301 Mataró. Tel.: 93 798 96 49. Correu electrònic: maresme@oficinajove.cat).

Publicat a