Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 24 Nit de la Solidaritat posa l’accent en el dret a migració, refugi i asil amb perspectiva de gènere

Escoltar

La 24 Nit de la Solidaritat posa l’accent en el dret a migració, refugi i asil amb perspectiva de gènere

La 24 edició de la Nit de la Solidaritat se celebrarà el 22 d’octubre a la sala d’actes de Can Marfà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere” a càrrec de tres expertes en la matèria: Gemma Pinyol, Cristina Manzanedo i Tània Corrons. Entre els actes complementaris hi ha la presentació del llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d’Anna Cabot, un cinefòrum al voltant del film “Adú” i la possibilitat de jugar al Joc “The Real Pursuit” que fa reflexionar sobre casos reals de persones sol·licitants d’asil i/o refugi.

El 22 d’octubre Mataró celebrarà la 24 edició de la Nit de la Solidaritat, una vetllada a Can Marfà que enguany vol posar l’accent en el dret a la migració, el refugi i l’asil amb perspectiva de gènere. En aquesta línia la ciutat té el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, en aquest cas concretament amb els números 5 i 10 que fan referència a l’assoliment de la igualtat entre els gèneres i a la reducció de les desigualtats entre comunitats i països.

La regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les persones assistents a la Nit de la Solidaritat que enguany comptarà amb el diàleg “Fronteres i migracions amb perspectiva de gènere”. La moderadora serà la representant de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Tània Corrons; i les participants seran la consultora i investigadora en migracions i diversitat i Directora de polítiques migratòries i diversitat en Instrategies, Gemma Pinyol, i la Coordinadora del Proyecto Odös de la Fundación EMET ArcoIris, centre d’atenció integral de mares migrades, Cristina Manzanedo.

L’aforament a la sala d’actes de Can Marfà on es farà la vetllada és limitat, per tant cal fer reserva d’entrades al correu electrònic: cooperacio@ajmataro.cat o trucant al telèfon 93 758 23 26.

La cloenda de l’acte, que anirà a càrrec de l’alcalde, David Bote, també servirà per fer balanç dels projectes de cooperació internacional en els quals participa l’Ajuntament de Mataró a través del Fons Català de Coperació al Desenvolupament o d’altres entitats de la ciutat. L’acte comptarà amb la música de la violoncel·lista Núria Conangla.

Entre els actes complementaris hi ha:

-19 d’octubre, 19.30 h, Centre Cívic Pla d’en Boet:  Presentació del llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d’Anna Cabot i la música de l’Adil Amrani.

- 21 d’octubre, 18.30 h, Centre Cívic Cabot i Barba:  Joc “The Real Pursuit” que fa reflexionar sobre casos reals de persones sol·licitants d’asil i/o refugi, dinamitzat per Creu Roja.

-26 d’octubre, 19.30 h, Cinema Foment: Cinefòrum al voltant del film “Adú”, acte organitzat pel Moviment Educatiu del Maresme.

 

Publicat a